Zabavni načini kako saznati spol djeteta dok čekate ultrazvuk

0
Radiosarajevo.ba
Zabavni načini kako saznati spol djeteta dok čekate ultrazvuk
Foto: Pexels / Ilustracija

Nestrpljivost nekad nije mana. Dobro je znati dolazi li dečko ili curica, zbog praktičnih razloga poput boje odjeće. A nekad je dobro i zabaviti se čekajući dolazak novog člana porodice.

Ponekad je grozno čekati na odgovor čekate li curicu ili dečka. Na ultrazvuku možete dobiti odgovor već od 18. sedmice, ali to ne mora nužno biti tačno. Ponekad je beba u trbuhu krivo okrenuta ili prekriži nogice i ništa od odgovora na pitanje. Dok ne dobijete stopostotnu potvrdu, donosimo vam zabavne načine predviđanja spola vašeg djeteta:

Otkucaji bebinog srca

Zmije sve češće ulaze u automobile i kuće, povećan broj ugriza krpelja, crnih udovica

Zmije sve češće ulaze u automobile i kuće, povećan broj ugriza krpelja, crnih udovica

Sljedeći put kad ste kod ginekologa na pregledu ili ultrazvuku, a prerano je za određivanje spola, zamolite ga da vam kaže koja je brzina otkucaja bebinog srca. Ako je više od 140 otkucaja po minuti doći će curica, a ako je manje od 140, u vašem trbuhu skriva se mali dečko.

Dlanovi na sunce

Zamislite da stojim nasuprot vas i upravo sam vas zamolila da mi pokažete ruke. Dlanovi će otkriti dolazi li curica ili dečko. Ako ste pokazali ruke s dlanovima prema gore, rodit ćete dječaka. Dlanovi su prema dolje? Dolazi curica.

Kineski alat za predviđanje

Kineski kalendar rođenja star je čak 700 godina i još uvijek se koristi kako bi predvidjeli spol, bez pomoći doktora. Morate unijeti koliko godina ste imali u trenutku začeća i mjesec u kojem je dijete začeto i dobit ćete odgovor. Može se koristiti i prije začeća ako baš želite curicu ili dječaka i tempirati datum. Ipak imajte na umu da je svrha ovog alata zabava i da su šanse da je rezultat tačan 50:50.

Ovako vam beba govori da je gladna, pospana ili za igru

Ovako vam beba govori da je gladna, pospana ili za igru

Koža puna akni

Ako se jednog jutra pogledate u ogledalo i pomislite da ste se vratili u tinejdžerske dane, vjerovatno očekujete djevojčicu jer one, po pričama naših baka, kradu majci ljepotu. Ako vam je koža i dalje glatka, znači da vas je dječak poštedio muka po tenu.

Češnjak - test

Pojedite velike količine češnjaka i čekajte reakcije ljudi iz vaše okoline. Nakon par sati, ako miris češnjaka izlazi iz svih pora vaše kože, dečko je. Ako nema mirisa, princeza je na putu. 

Prsten iznad trbuha

Skinite burmu (da, mora biti vjenčani prsten!), zavežite ga na konac i objesite ga točno iznad trbuha. Najbolje bi bilo kad bi legli, a neko bi vam priskočio u pomoć s testom. Promatrajte u kojem se smjeru prsten miče. Ukoliko ide naprijed-nazad, mali dječak je u trbuhu, a ako se vrti u krug, djevojčica.

Ovih 9 stvari zaista ne bi trebala raditi u trudnoći

Ovih 9 stvari zaista ne bi trebala raditi u trudnoći

Snovi kao pokazatelj

Jeste li već sanjali da ste rodili malu slatku djevojčicu? E, onda ćete dobiti dječaka. Ne shvatajte snove kao predviđanje jer kažu da ćete dobiti suprotno od onog što sanjate. 

Test sa stolicama

Postoje dvije varijante. Jedna uključuje nož i škare, a druga kašiku i vilicu. Na jednu stolicu treba sakriti ispod jastuka, ili pak umotati u krpu, nož tj. vilicu a na drugu stolicu škare tj. kašiku. Ako trudnica izabere stolicu gdje je nož/vilica, bit će dečko a ako izabere škare/kašiku, dolazi djevojčica, piše Miss7mama.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije