Riječ koju ne smijete izgovoriti u svađi sa voljenom osobom

Radiosarajevo.ba
Riječ koju ne smijete izgovoriti u svađi sa voljenom osobom
Usred svađe s partnerom ili partnericom u afektu skloni smo izgovoriti i ono što ne mislimo, a jednu riječ strogo je zabranjeno koristiti u žaru svađe.

Jednom izgovorena riječ ne može se povući. A neke riječi posebnu težinu imaju ako se izgovore kada smo ljutiti, u žaru svađe. A jednu "otrovnu" riječ nikada ne biste smjeli izgovoriti u jeku svađe sa supružnikom je – razvod. Ova riječ može imati izuzetno negativan učinak na vaš brak i čak nanijeti nepopravljivu štetu.

Zbog ova tri razloga riječ razvod nikada ne biste smjeli izgovoriti u žaru svađe s bračnim partnerom:

1. Manipulativna je

Neki ljudi spomenu razvod dok se svađaju s partnerom nadajući se da će time svađa završiti jer će se partner osjećati zastrašenim. Međutim, ovdje je riječ o čistoj manipulaciji i možda ćete u tom trenutku dobiti što ste željeli, ali problem zbog kojeg ste se svađali i dalje postoji te će kad tad ponovno isplivati na površinu, piše Zadovoljna.hr.

2. Uzrokuje stres i tjeskobu

Riječ razvod vašem supružniku zvuči kao ultimatum, a nitko ne voli ultimatume. Zbog njih se osoba može osjećati kao da je stjerana u kutu od strane osobe koja bi je trebala voljeti najviše na svijetu.

3. Partner bi zaista mogao početi razmišljati o razvodu


Koristite li tu riječ svaki put kada se svađate sa supružnikom, on bi mogao doći do tačke kada će pomisliti "Zašto to stvarno ne bismo napravili? Završimo tu agoniju i rastanimo se." To možda nije bila vaša nakana, ali sada je postalo stvarnost, što nikada niste pomislili da će se dogoditi.

Zato, prestanite spominjati razvod usred svađe i naučite kako rješavati probleme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije