Za suho i nadraženo lice koristite tretman iz kuće uz dva sastojka

0
Radiosarajevo.ba
Za suho i nadraženo lice koristite tretman iz kuće uz dva sastojka
Arhiv / Ilustracija / Učinkoviti piling za njegu lica

Svakodnevna njega kože jedina je prava tajna ljepote. Naša lica, iako toga nismo svjesni, redovno na sebi imaju jedan sloj koji nastaje zbog smoga i prašine koji nam začepljuje pore. Zato je važan dio njege i čišćenje lica.

Za pročišćavanje kože kojoj treba svježine bit će vam potrebni samo soda bikarbona i kokosovo ulje a rezultati su fantastični.

Kokosovo ulje djeluje kao "prirodni antibiotik" jer ima učinkovita djelovanja na naš cijeli organizam. Zbog toga je idealan za borbu protiv nečistoća lica. Soda bikarbona, s druge strane, idealna je za regulaciju ph vrijednosti, a usput pruža i piling efekt. 

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Poznati meteorolog objavio prognozu za naredne dane: 'Slijedi nam novi veliki preokret'

Kombinacija sode bikarbone i kokosovog ulja efikasna je i u borbi protiv mrlja na licu, otklanjanju crvenila kože i smanjenju upala. Uz to, otvara pore i čisti kožu pa bi mogli pomoći i u rješavanju mitesera. 

Priprema:

Sodu i ulje pomiješajte u zdjeli, a sodu prije miješanja prosijte. Vaša pasta bi trebala biti lako razmaziva, ali ne pre tekuća. Zrnca sode bikarbone imat će piling efekt na vaše lice, dok će kokosovo ulje njegovati vašu kožu. 

Količina paste koju napravite koristeći jednu veliku kašiku ulja i sode bikarbone po potrebi, dovoljna je za tri do četiri tretmana, a ovu domaću pastu je poželjno držati u frižideru. Osim za lice, ova pasta može služiti i za njegu suhe kože na laktovima, piše portal Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije