Za knedle je najvažnije tijesto: Evo kako kako da vam uvijek budu savršene
Domaće knedle omiljena su poslastica kojoj teško možete odoljeti.
Možete napraviti odmah veću količinu pa knedle zamrznite i vadite iz zamrzivača po potrebi ili želji.
Sastojci
- 1 kg krompira
- 2 jaja
- 2 kašike ulja
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- 40 dag brašna
- džem od šljiva
- prezla
- maslac
Priprema
Od krompira, brašna, soli i jaja zamijesite tijesto. Izvaljajte ga na debljinu pola centimetara pa režite na kocke.
Ministar Edin Forto podržao inicijativu WTC Sarajevo
U sredinu tijesta stavite džem i oblikujte u kuglicu.
Knedle stavite u vrelu vodu koju ste prije pošećerili i dodali malo masnoće da se ne zalijepe.
Kuhajte ih oko 10 minuta.
Brza čokoladna torta bez brašna: Uspijeva čak i početnicima
Na tavi na maslacu ispržite prezle da porumene, piše Večernji.hr.
Knedle uvaljajte u mrvice i poslužite.
Prijatno!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.