Za današnji ručak pripremite tradicionalno bosansko jelo - Bungur čorbu

3
Radiosarajevo.ba
Za današnji ručak pripremite tradicionalno bosansko jelo - Bungur čorbu
Foto: Kuharica / Bungur čorba

Bungur je naziv za zdrobljena cijelovita zrna pšenice, u današnje vrijeme, često prethodno kuhana na pari i isušena kako bi se sačuvali svi hranjivi sastojci. Bungur je uobičajen sastojak turske, srednjeistočne i indijske kuhinje. 

Za pripremu bungur čorbe vam treba pet minuta, a jelo se kuha 50 minuta.

Sastojci:

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

  • 300 grama kosti od suhog mesa
  • 150 grama bungura
  • 15 grama masla
  • Začini po potrebi

Priprema:

Kuhajte kosti u loncu na srednjoj temperaturi.

Dodajte bungur pa kuhajte dok se ne skuha. Začinite.

U posebnoj tavi zagrijte maslo i uspite ga u napravljenu čorbu pa poslužite.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije