Ytong u jednoj od najljepših sarajevskih poslastičarnica

Promotivni tekst
Ytong u jednoj od najljepših sarajevskih poslastičarnica
Foto: YTONG / Jedan od najljepših poslastičarnica u Sarajevu

Osim bogatog kulturno-historijskog naslijeđa, raznovrsne arhitekture i mnogih drugih zanimljivosti koje privlače domaće i strane posjetioce, grad Sarajevo je poznat i po nezaobilaznim gastronomskim užicima.

Jedna od najljepših poslastičarnica u Sarajevu, za čije kolače se već nadaleko čulo, je slastičarna Sendi. Osim ukusnih proizvoda i ljubaznog osoblja, ovaj objekat nudi iznimno ugodan, moderan i prozračan enterijer u kojem svakodnevno uživaju brojni posjetioci.

Za uređenje enterijera prilikom renoviranja odabrani su Ytong DESIGN i Ytong COMPACT ploče kao idealan materijal za fine, završne radove u unutrašnjim prostorijama.

Zbog brze i jednostavne gradnje, minimalnog otpada kao i beskrajne mogućnosti oblikovanja, Ytong DESIGN ploče su idealne za završne radove poput oblaganja kupaonskih kada, tuš kabina te za zatvaranja ili obziđavanja instalacijskih kanala i otvora. Ytong COMPACT zidne ploče najčešće se upotrebljavaju za zidanje unutrašnjih nenosivih pregradnih zidova. Zbog male težine, brze i čiste gradnje te lake obradivosti i maksimalne iskoristivosti, nezamjenjive su kod novogradnje kao i kod adaptacija postojećih stambenih i drugih objekata.

U objektu slastičarne Sendi, ove ploče su korištene za izradu kuhinjskih elemenata, šanka, polica te klupa kao dijela baštenskog namještaja.
“Za Ytong smo se odlučili zbog jednostavnije gradnje i raznih mogućnosti oblikovanja što je u našem slučaju bilo ključno. Izuzetno nam je bilo važno što smo u određenom periodu mogli obavljati svoju djelatnost, dok su se vršili radovi na postavljanju ploče”, poručili su iz slastičarne Sendi i dodali da su izuzetno zadovoljni izgledom i funkcijom dijelova objekta koji su građeni Ytong materijalima.

Osim Ytong DESIGN i Ytong COMPACT ploča, za uređenje enterijera ovog objekta korišten je i Ytong bijeli strop za izradu stepeništa koje vodi na galeriju slastičarne. Ytong BIJELI STROP je polumontažna nosiva konstrukcija koja se koristi za izgradnju međuspratnih ploča, ravnih i kosih krovnih ploča, stepeništa, nadstrešnica, a mogu se koristiti u industrijskoj gradnji.

Ukoliko planirate izgradnju ili adaptaciju objekta, važno je znati da kompanija Xella BH u svom asortimanu posjeduje različite brendove za visokokvalitetnu gradnju. Najpoznatiji brend je svakako Ytong koji je uspio da objedini više prednosti u samo jednom bloku. Ekonomičan i lagan sa izvrsnim termoizolacionim osobinama, Ytong omogućava brzu i jednostavnu gradnju stambenih i poslovnih objekata, kao i energetski efikasnih kuća. Osim toga, prirodan sastav i njemačka receptura po kojoj se proizvodi, garantuju kvalitet i vrhunske performanse Ytong materijala.

Više o Xella proizvodima i uslugama saznajte na web stranici www.ytong.ba ili nas pozovite na besplatni telefon 080 02 02 29.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije