Planirate izgradnju porodične kuće?

Radiosarajevo.ba
Planirate izgradnju porodične kuće?
mladi-ljudi-planiranje-kuce3.jpg - undefined

Foto: YTONG

PLANIRATE IZGRADNJU PORODIČNE KUĆE?

Stavite sve na papir – Uradite zadaću!

Da li ste znali da već u procesu projektovanja možete odlučiti koliko će vaša kuća, kada se u nju uselite, trošiti energije? Zapravo, ovo je veoma važna odluka koja će decenijama utjecati na mjesečne troškove grijanja, odnosno hlađenja vašeg novog doma.

Prvi zadatak - Razmišljajte dugoročno

Kako da odaberete idealan materijal za izgradnju vaše porodične kuće? Pažljivo planirajte i informišite se o svim karakteristikama građevinskog materijala. Stavite sve na papir. Uradite zadaću.

mladi-ljudi-planiranje-kuce1.jpg - undefined

Foto: YTONG

Nemojte nastojati da ostvarite trenutne uštede, već razmišljajte dugoročno i odaberite građevinski materijal koji će osigurati da vaša kuća štedi za vas, vašu porodicu i buduće potmoke.

Brinite o budućim generacijama!

Drugi zadatak – Štedite energiju

Kako da ostvarite uštedu u grijanju i hlađenju uz savršenu mikroklimu i visok kvalitet stanovanja?

U kućama građenim YTONG sistemom gradnje, temperatura prostora je tokom cijele godine optimalna, a boravak u kući je jednako prijatan bez obzira na godišnje doba.

mladi-ljudi-planiranje-kuce2.jpg - undefined

Foto: YTONG

„Tajna“ je u osobini YTONG materijala koji gotovo da ne akumulira toplotu. Naime, kada grijete prostorije sa zidovima od „tradicionalnih“ materijala najprije se griju sami zidovi, pa tek nakon što se zagriju zidovi, počinje grijanje prostora. Kod YTONG Termobloka skoro da nema akumulacije toplote u zidovima, pa se samim tim prostor grije znatno brže. U objektima izgrađenim od YTONG-a ostvaruju se znatne uštede u računima, kako zimi za grijanje, tako i ljeti za hlađenje

Treći zadatak – Gradite brzo

Zašto biste plaćali više kada zbog velikih dimenzija, male težine i velike preciznosti YTONG sistema gradnje, u kome se svi elementi savršeno dopunjavaju, jednostavno štedite!?
Vrijeme gradnje danas predstavlja novac – vaš novac! Sa optimalnim dimenzijama YTONG zidnih blokova i njihovom jednostavnom upotrebom uštedjet ćete i novac i vrijeme. Brža gradnja je istovremeno i jeftinija gradnja. Za gradnju objekata YTONG blokovima upotrijebit ćete 2,5 puta manje vremena nego kod gradnje klasičnim načinom.

ytong_1.jpg - undefined

Foto: YTONG

Četvrti zadatak – Budite sigurni

Masivnost i otpornost na pritisak materijala preduslov su stabilnosti i trajnosti građevine. Kuća građena YTONG-om očuvat će svoju stabilnost i postojanost generacijama.

mladi-ljudi-planiranje-kuce5.jpg - undefined

Foto: YTONG


Niti jedan drugi građevinski materijal ne povezuje visoku stabilnost i optimalnu toplotnu izolaciju bolje od YTONG-a. Idealna kombinacija odlučujućih prednosti proističe iz jedinstvene ćelijske strukture. YTONG materijal garantuje postizanje jednake čvrstine u svim smjerovima bloka.


Peti zadatak – Uživajte u svim prednostima

Jednostavno je donijeti odluku kada imate sve informacije, zar ne?! Zato ne oklijevajte, istražite, izračunajte, uporedite rezultate. Kako se kuća gradi samo jednom, a u njoj živi zauvijek, važno je da na vrijeme donesete pravi izbor kada su u pitanju materijali za gradnju. Uradite zadaću kako biste došli do pravog rješenja, donijeli pametnu odluku i ostatak života uživali u svim predostima koje vam pruža vaš dom izgrađen od savremenih građevinskih materijala.

mladi-ljudi-planiranje-kuce4.jpg - undefined

Foto: YTONG

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije