Volite li slatku proju? Donosimo vam recept za starinski slatkiš koji će svi obožavati!
Radiosarajevo.ba
Kukuruzna pogača ili proja bilo je često sirotinjsko jelo.
Priprema se od jednostavnih i jeftinih namirnica, ali obično se jede s jogurtom ili mlijekom.
Ovaj zalogaj može biti i sladak, samo mu dodajte pekmez ili marmeladu s okusom po želji, piše Skuhaj.hr.
Armin Gigović za Radiosarajevo.ba: Barbarez od prvog dana vjeruje u mene. Navijači su nam snaga
Sastojci:
- 3 jaja
- 1 šoljica (od 2,5 dl) šećera
- 1 šoljica kukuruzne krupice
- 1 šoljica pšeničnog brašna
- 1 šoljica ulja
- 1 šoljica mlijeka
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- nekoliko kašika pekmeza od šljiva (ili okus po želji)
Priprema:
- Izmiksajte jaja i šećer, dodajte ostale sastojke i sve dobro promiješajte.
- Smjesu izlijte u podmazan i pobrašnjen pleh i pecite na 180 stepeni.
- Nakon 5 minuta izvadite kolač iz pećnice i na njega stavite po kašičicu pekmeza u razmaku od 2 do 3 cm pa ga vratite u pećnicu i nastavite peći do kraja.
- Pečen kolač pospite šećerom u prahu.
Prijatno!!!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)