Vikend je idealno vrijeme za štrudlu sa makom: Mi vam donosimo jedan
Dani vikenda su idealno vrijeme za kuhanja, posebno kada je vani hladno i snijeg pada, dok je u kući takoo toplo i ukućani su na okupu.
Zato vam donosimo divan recept za štrudlu sa makom - jer teško da može tako lijepo mirisati kao pečeno tijesto, uz malo maka i limuna.
Za ovaj recept će vam trebati 2dl mlijeka, 50g šećera, 20g kvasca, 100g brašna, zatim kora od limuna, jedan žumanjak, te 0,5dl ulja, 1 vanilin šećer, 0,5ml kisele pavlake, 350g brašna, 300g maka te 100g šećera, 50g griza, 400ml mlijeka i 40g maslaca.
Odustala na pitanju o rimskom caru i ostala bez 34.000 eura: Da li biste vi znali odgovor?
Možete mak zamijeniti sa nekim džemom, poput onog od višanja - nećete pogriješiti.
Zasučite rukave, slijedite recept iz videa i - javite utiske!
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.