Vera Wang, slavna 70-godišnja dizajnerica i dalje ima tijelo djevojke

Radiosarajevo.ba
Vera Wang, slavna 70-godišnja dizajnerica i dalje ima tijelo djevojke
Foto: Instagram / Vera Wang

Rad, spavanje, kokteli s votkom i svakodnevno vježbanje - to je recept za sreću, uspjeh i nevjerojatno mladolik izgled Vere Wang, američke kraljice vjenčanica, koja uoči 71. rođendana izgleda kao da njenim žilama teče eliksir mladosti.

Malo bi se koja žena na pragu 71. godine odvažila na tako smjelu fotografiju kakvu je slavna dizajnerica Vera Wang nedavno objavila na Instagramu.

Nimalo strahujući da će ispasti smiješna ili groteskna, ova dizajnerica rođena 27. juna 1949, kad još nije bilo ni televizora u boji, na sebe je nabacila samo sportski grudnjak i vruće hlačice, raspustila dugu kosu, zauzela seksi pozu s rukama na vitkom struku te kameri okrenula profil bez bora i ogoljen, kao bubanj zategnut trbuh.

Fizička aktivnost potrebna joj je još od mladosti kada se bavila umjetničkim klizanjem.

Nije da Vera Wang na silu želi izgledati dvostruko mlađa nego što joj piše u rodnom listu, ne taji ona svoje godine, no rado pokazuje da njezinu građu vrijeme još nije ni načelo, kamoli pregazilo. U čemu je tajna njezine mladolikosti?

Wang je američka dizajnerica kineskog podrijetla, najpoznatija po kreacijama za mladenke.

U njenim su se vjenčanicama, među inima, udavale Mariah Carey, Victoria Beckham, Ivanka Trump, Chelsea Clinton, Hailey Baldwin i Khloe Kardashian. Ovih dana nove svadbene kreacije stvara u svojoj luksuznoj ljetnoj rezidenciji u Miamiju, gdje se nakon Pariške sedmice mode sklonila od korone zajedno sa svojim timom dizajnera.

Sudeći prema fotografijama što ih objavljuju na društvenim mrežama, u izolaciji im uopće nije dosadno, a Vera na svakoj izgleda kao ispod čekića.

"Svi članovi moje modne obitelji su jako fit, što i mene tjera da gotovo svakodnevno vježbam", otkriva kreatorica koja se u ranoj mladosti isticala i kao sportašica.

Do 19. godine natjecala se u umjetničkom klizanju, no kako 1968. nije uspjela ući u američki olimpijski tim, odustala je od sporta, ali ne i od brige o vlastitom tijelu.

Premda je nakupovala dosta kućnih sprava za vježbanje, više voli igrati golf i voziti bicikl. Ima savršen cirkadijarni ritam pa spava kao beba, vikendom i po 10 sati u komadu. Također redovito meditira. Što se tiče prehrane, priznaje da se i njoj omakne poneka pizza, vrećica čipsa ili masna krafna, no uglavnom pazi što jede.

Na jelovniku su joj najčešće jogurti, svježe voće, dimljeni losos s crnim kruhom i puno limuna, jaja s komadićem pileće kobasice, pileće juhe s mnogo povrća, sashimi sa smeđom rižom i kineska jela koja sama kuha prema receptima svoje majke.

Verini roditelji emigrirali su iz komunističke Kine i relativno brzo ostvarili svoj američki san, a ona je svoj put do uspjeha pronašla kad se nakon klizačke karijere okrenula modi. Počela je od dna, kao prodavačica u Saint Laurentovom njujorškom butiku.

Zatim je gotovo 17 godina radila kao stilistica i urednica u Vogueu, gdje se s Annom Wintour zakrvila oko mjesta kreativne direktorice. Pobijedila je Anna, a Vera je prebjegla Ralphu Laurenu na radno mjesto direktorice dizajna modnih dodataka i taj je posao obavljala dvije godine.

Na kraju je, ciglu po ciglu, izgradila vlastito modno carstvo, piše Gloria.hr.

Možda je tajna Verina bezvremenskog izgleda i u tome što nije žurila s udajom. Bilo joj je već 39 godina kad se vjenčala s poduzetnikom i investitorom Arthurom Beckerom. "Svi su mislili da se nikad neću udati, da ću do kraja života ostati jedna od onih modnih opatica koje žive isključivo za svoj posao. Bojala sam se braka i dugo mi je trebalo da se oslobodim tog straha."

Od svog oca Cheng Ching Wanga posudila je nekoliko miliona dolara kako bi pokrenula biznis sa senzualnim vjenčanicama čistih, minimalističkih kontura i to ju je proslavilo. Također i obogatilo: osnovna cijena po mjeri skrojene vjenčanice s potpisom Vere Wang je oko 25.000 dolara, a konfekcijske modele naplaćuje i do 5000 dolara.

Njen modni biznis, procjena je Forbesa, vrijedi 460 miliona dolara. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije