Da li je moguće - ovo je novi modni trend koji je zaludio slavne ličnosti i dizajnere

Radiosarajevo.ba
Da li je moguće - ovo je novi modni trend koji je zaludio slavne ličnosti i dizajnere
Foto: Pinterest / Ilustracija

Simpatični turisti, bakice s lošom cirkulacijom, male bebe u kolicima i domaćice i domaćini koji su navrat-nanos otrčale do dućana. Na njima smo navikli zajedno vidjeti kombinaciju - čarape i papuče. Čak smo se pomirili s tim.

No, ako je suditi po Vogueu, ta oku neugodna kombinacija bit će hit ljeta.

Na naš užas, čini se da je Vogue u pravu: čarape su s papučama već sparili i ponosno se pokazale Kendall Jenner i Sophie Turner, a Katie Holmes je bičvice isfurala s finim sandalama.

Nazire li se to uistinu novi trend?

Podsjetimo li se malo kolekcija predstavljenih dok su se još mogli održavati sedmice mode, niz dizajnera ponudio nam je i ovo rješenje. Ana Sui, Fendi i Simone Rocha predstavili su svoje natikače, 'flatforme' i sandale na čičak u kombinaciji s čarapama, dok je Salvatore Feragamo spojio fine, klasične kožne sandale s bijelim sportskim čarapama, piše Slobodna Dalmacija.

Jedno se mora priznati: rješenje je to za sve (nas) koji još nismo stigli do pedikera, a ne da nam se više nositi tenisice i zatvorene cipele. Ili ipak nije? Pišite nam u komentarima!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije