Vaša odjeća od viskoze uvijek izgleda izgužvano i neuredno? Evo šta trebate uraditi

0
Radiosarajevo.ba
Vaša odjeća od viskoze uvijek izgleda izgužvano i neuredno? Evo šta trebate uraditi
Foto: Pixabay / Ilustracija

Viskoza je popularan materijal za odjeću zbog svoje mekoće i prozračnosti, ali često se suočavamo s problemom gužvanja odjeće od viskoze.

Gužvanje odjeće od viskoze može biti frustrirajuće i često zahtijeva vrijeme i trud kako bi se ispravilo. No, kako spriječiti gužvanje odjeće od viskoze i održati je u savršenom stanju?

Prvo i najvažnije, važno je pravilno prati odjeću od viskoze. Prije pranja, provjerite etiketu na odjeći kako biste provjerili preporuke proizvođača za pranje.

Federalna uprava policije učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji zajedno sa Europolom i BKA

Federalna uprava policije učestvovala u velikoj međunarodnoj akciji zajedno sa Europolom i BKA

Visoka temperatura vode i sušenje u sušilici mogu uzrokovati da se odjeća od viskoze skupi što dovodi do gužvanja. Stoga uvijek perite odjeću od viskoze u hladnoj vodi i sušite na zraku.

Kada se odjeća od viskoze osuši, prije nego što je pospremite, važno je ispeglati je. Peglanje odjeće od viskoze može biti izazovno, ali slijedeći nekoliko jednostavnih koraka možete izbjeći gužvanje, piše Net.hr.

Postavite peglu na srednju temperaturu i uvijek koristite tkaninu kao prepreku između željeza i odjeće. Također, uvijek koristite paru kako bi se omekšala vlakna viskoze i lakše se ispravila.

Ako primijetite da se vaša odjeća od viskoze gužva dok je nosite, postoji nekoliko trikova koje možete isprobati. Naprimjer, možete isprskati odjeću sprejem za peglanje ili jednostavno isprskati vodom i ostaviti da se osuši na zraku. Nakon što se odjeća osuši, peglajte je na srednjoj temperaturi i koristite tkaninu kao prepreku između pegle i odjeće te će se zgužvana viskoza ispraviti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije