Ukus koji nećete zaboraviti: Napravite baklavu bez kora sa jogurtom

Radiosarajevo.ba
Ukus koji nećete zaboraviti: Napravite baklavu bez kora sa jogurtom
/ stvarukusa.rs.
Ko ne voli baklavu? No, često mnogi odustanu od pravljena ove slastice jer oduzima više vremena. Jeste li ikada probali baklavu bez kora sa jogurtom?

Ako niste, morate obavezno.

Potrebno:

- 100 gr mljevenih oraha
- 100 gr suhog grožđa
- 1 čaša jogurta
- 1 šoljica ulja
- 3 šoljice mlijeka
- 3 šoljice brašna
- 3 šoljice griza
- 1 prašak za pecivo

Sirup:

400 g šećera
500 ml vode
sok od jednog limuna

Priprema:

U posudu staviti orahe, suho grožđe, jogurt, mlijeko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmješati, piše stvarukusa.rs.

Sipati u podmazan pleh. Zagrijaati rernu na 180 C stepeni. Peći u zagrijanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min...Isjeći na željeni oblik.

Sirup: Šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta...

Napomena: Ako zalijete sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća - ako zalijete vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije