Uklonite mrlje od bojica na zidu uz pomoć kore ovog povrća

0
Radiosarajevo.ba
Uklonite mrlje od bojica na zidu uz pomoć kore ovog povrća
Foto: Pexels / Mrlje od bojica na zidu

Jako je važno poticati djecu na crtanje i šaranje, budući da istraživanja pokazuju da to igra ključnu ulogu u razvoju govora i motoričkih sposobnosti. Međutim, važno je napomenuti da crtanje ne bi trebalo završiti po zidovima. Ali, često se događa da roditelji otkriju dječje umjetničke radove na neželjenim mjestima, poput zidova u kući.

U takvim situacijama, reakcije roditelja mogu različite, a neki će prihvatiti dječje stvaralaštvo i možda čak uokviriti radove.

S druge strane, drugi bi odmah mogli prionuti bojanju zidova kako bi prikrili neželjene tragove. Oni hrabriji koji se odluče oprati mrlje od bojica mogli bi doživjeti neugodna iznenađenja jer se boja često širi po zidovima.

Vlada FBiH planira povećanje privrednog rasta do 2026. godine

Vlada FBiH planira povećanje privrednog rasta do 2026. godine

Međutim, postoji neočekivan trik koji može pomoći u uklanjanju mrlja od bojica, a koristi kore od krastavca.

Ovaj neobičan savjet sugeriše nježno trljanje kore od krastavca po zidu kako bi se uklonile mrlje od bojica, piše Dom i dizajn.

Ovo rješenje može biti praktično i ekološki prihvatljivo, pa prije nego što bacite oguljenu koru krastavca u biootpad, razmislite o njenoj potencijalnoj korisnoj ulozi u čišćenju dječjih "umjetničkih djela" po zidovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije