Ugrijte se na turski način: Napravite Mercimek supu od crvene leće
Radiosarajevo.ba
Mercimek Çorbası ili supa od crvene leće je klasik turske kuhinje.
Servira se kao predjelo i početak bogatog menija.
Leća je jako zdrava i hranjiva jer je bogata proteinima i biljnim vlaknima.
Shamso 69 iz Brkova: Bilo je gadno biti Hercegovac u Zagrebu. Muzičari su populisti kao političari
Zbog ovih osobina neki je čak pripremaju za doručak.
Od sastojaka, trebat će vam jedan krompir, dvije mrkve, dvije glavice crvenog luka, bijeli luk, koncentrat od paprike i paradajza, te 200 grama crvene leće, temeljac od povrća, uz malo soli i bibera, kao i slatkog vrhnja.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)