Učinkovita prirodna zamka: Riješite se muha iz vašeg doma uz ovaj jednostavan trik

0
Radiosarajevo.ba
Učinkovita prirodna zamka: Riješite se muha iz vašeg doma uz ovaj jednostavan trik
Foto: Pixabay / Muha

Ova metoda je prirodna, sigurna za kućne ljubimce i djecu i može biti vrlo učinkovita u smanjenju muha u vašem dom.

Rješavanje problema s mušicama pomoću limunove kore jednostavna je i prirodna metoda koja može biti učinkovita u održavanju vašeg doma čistim i bez dosadnih insekata. Evo kako to možete učiniti.

Priprema limunove kore: Uzmite jedan ili više limuna i ogulite ih ostavljajući veće komade kore. Važno je da korice ostanu što veće i neizrezane.

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Aldina koji je 2016. godine živ spaljen

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Aldina koji je 2016. godine živ spaljen

Napravite mali spremnik za vodu: uzmite plitku zdjelicu ili tanjir i ulijte malu količinu vode u nju. Ovo će poslužiti kao mjesto gdje će se nalaziti kora limuna.

Dodajte limunovu koru: Oguljenu limunovu koru stavite na vrh vode u zdjeli. Bitno je da kora pluta na vodi.

Dodatni koraci za poboljšanje: Kako biste pojačali učinak, možete limunovoj kori dodati nekoliko klinčića. Miris klinčića dodatno odbija muhe.

Postavljanje zamke: Stavite ovu posudu s limunovom korom na mjesto gdje najčešće vidite muhe. Može biti u kuhinji, blizu prozora ili vrata ili na terasi.

Zamijenite koru: Redovno provjeravajte koru limuna i zamijenite je kada postane suha ili kada primijetite da više ne privlači muhe.

Kako ovo radi? Kora limuna, osim što ispušta ugodan miris, privlači i muhe. Kad muhe slete na koru, obično se pokušavaju hraniti ostacima soka ili mesa limuna. Međutim, voda ispod limunove kore sprječava ih da se usidre i razmnožavaju, čineći ih osjetljivima na isušivanje i odbijajući ih od vašeg doma.

Ako imate velik broj muha ili imate problema s drugim kukcima, možda ćete morati koristiti druge metode, poput insekticida ili stručnu pomoć, piše Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije