U braku su 11 godina: Suprug me nije ni pipnuo već osam godina

Radiosarajevo.ba
U braku su 11 godina: Suprug me nije ni pipnuo već osam godina
Twitter / Ulrika Jonsson (51), švedska televizijska voditeljica i književnica

Ulrika Jonsson (51), švedska televizijska voditeljica i književnica, proteklih 11 godina provela je u braku sa Brianom Monetom, međutim, nedavno je objavila da se razvodi.

Tu priliku iskoristila je i da progovori o svojoj traumi - braku bez seksa. Jer, kako kaže, ona osam godina nije imala seksualne odnose sa uskoro bivšim suprugom.

"Prije skoro dvije godine, taman prije mog 50. rođendana, pomislila sam kako bih se morala pomiriti s tim da se nikad više neću seksati. Zašto sam to pomislila? U tom trenutku nisam se seksala skoro pet godina. Mislila sam da je taj dio mog života gotov. Mislila sam da ću umrijeti od tuge - tek sam napunila 50 godina, a već živim kao penzioner. Žena u meni je umirala, osjećala sam se odbačeno i zbunjeno. Oduvijek sam uživala u ljubavi i seksu i pitala sam se kako je odnos između mene i muža zamro".

 

"Da, tu su i djeca i sve normalne otežavajuće okolnosti, ali moja želja za seksom nikad nije isparila. Naravno, taj nedostatak seksa vodio je u dublje emotivne probleme. Osjećala sam se odbačeno, neželjeno, stalno sam preispitivala što je to toliko pogrešno i odbojno u meni. Onda je počela i menopauza, ja sam se udebljala, postala zaboravna i više od svega bi mi značilo da je moj suprug povremeno bio nježan prema meni kako bi mi pokazao da sam i dalje u redu. Umjesto toga, sama sam izlazila na kraj s tim", nastavlja poznata Šveđanka.

"Brian i ja smo od početka bili zaljubljeni, ali kada se sad osvrnem na naš brak, jasno mi je gdje sam trebala vidjeti probleme. Ja sam uvijek bila otvorena po pitanju emocija, on ih je uvijek krio. Zapravo, bilo kakav razgovor s njim bio je težak, i često bi pogrešno shvatio što govorim čak i kada smo pričali o običnim, svakodnevnim stvarima. Međutim, ja sam to uporno ignorirala. Također, od samog početka nismo dijelili smisao za humor. Prvo sam mislila da sam možda previše sarkastična za njega, ali spektar mog humora zaista je širok. Ipak, nikad, kako god da sam se šalila sa njim, nisam dobila ni osmjeh sa njegove strane. Vama se to možda ne čini kao tragedija, ali teško je kada ne možete sa nekim podijeliti smiješnu i komičnu stranu života", priča ona, prenosi 24sata.

"I na kraju, što je još ubilo našu bliskost? Djeca su UVIJEK, baš uvijek dolazila na prvo mjesto. I on i ja smo žrtvovali sve za njih. Pokušavala sam pričati s njim, na razne načine. Vikala sam, molila, šalila se, ali nije reagirao.

Na kraju sam shvatila da Brian nema trunke empatije. To objašnjava činjenicu da sam se toliko puta slomila pred njim, a on me je samo blijedo gledao. Nije shvaćao što se događa.

 

Na kraju me je doveo do toga da mislim da sam nerazumna, bijesna, zahtjevna žena. Nisam. Samo sam ljudsko biće, s emocijama.

Nastavit ćemo i dalje odgajati djecu najbolje što možemo. A ja ću probati ispočetka", ispričala je Ulrika iskreno za britanski The Sun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije