Tufne su hit, ali jedna greška ih pretvara u katastrofu: Ovih 5 stvari izbjegavajte

Radiosarajevo.ba
Tufne su hit, ali jedna greška ih pretvara u katastrofu: Ovih 5 stvari izbjegavajte
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Kada je riječ o nošenju tufni, s njima postižemo look koji je ili izvanredan ili pravi modni košmar.

Razlog je upečatljivost koju tufnice nose sa sobom.

S obzirom da se u ljetnim danima vraća ovaj stil, potrebno je obratiti pažnju na pet grešaka zbog kojih ćete požaliti što ste obukli ovaj dezen.

1. Ne pretjerujte. Možete ih nositi na način da kombinujete manje i veće tufne, ali svakako ne bi trebalo da nosite i pantalone, i košulju, i tašnu, i baletanke ukrašene tufnicama.

2. S obzirom na to da je mnogima prva asocijacija na tufne Minnie Mouse, ako imate više od 13 godina ne bi bilo loše da izbjegavate da u isto vrijeme nosite, na primjer, crvenu majicu s bijelim tufnama i crvenu suknju s crnim tufnicama.

3. Ne budite dosadni: ako već nosite tufnice, probajte i najotkačenije boje i kombinacije.

4. Iako one najbolje dolaze do izražaja u kombinaciji s nekim jednobojnim komadom, ne plašite se poigravati sa zanimljivim spojevima.

5. Ne opterećujte se previše — ne postoji toliko pravila za nošenje tufni jer su bezvremenski komad koji se skoro jedan vijek održava u modi i gotovo sve što pomislite da uradite mnoge djevojke su sigurno već nosile, piše Glossy.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije