Trikovi koji će vas iznenaditi: Bez deterdženta očistite zagorjelu tavu

0
Radiosarajevo.ba
Trikovi koji će vas iznenaditi: Bez deterdženta očistite zagorjelu tavu
Pixabay / Ilustracija

Kako sve više ljudi mijenja komercijalne proizvode i sredstva za čišćenje za prirodne proizvode bez hemikalija, potrebno je znati šta sve možete iskoristiti za kvalitetno i učinkovito čišćenje stvari.

Jedna od prostorija koja se svakodnevno prlja je kuhinja, a ovi prirodni proizvodi pomoći će u njenom čišćenju, prenosi Real Simple.

Očistite mikrovalnu pećnicu s limunom

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

Ne propustite: Njemačka violinistica Mira Foron na koncertu Sarajevske filharmonije

U zdjelici sigurnoj za mikrovalne pećnice pomiješajte jednu šoljicu vode, tri kašike sirćeta i nekoliko kriški limuna.

Dodajte malu drvenu kašiku ili čačkalicu kako smjesa ne bi prokuhala. Stavite posudu u mikrovalnu i stavite je visoku temperaturu na jednu do dvije minute.

Para će vam pomoći da otpustite ostatke hrane. Pažljivo uklonite posudu. Zatim pomoću spužve obrišite mikrovalnu, a tanjur očistite u toploj sapunici. Stavljate sol na mrlje ili one od vina čistite vodom? Kakve pogreške! I ovo radite krivo...

Posude za pečenje očistite sa soli

Da biste očistili zagorjelu tavu, pospite sloj soli u tavu. Izrežite krumpir na pola, a zatim ga stavite okrenutim prema dolje u tavu i očetkajte tavu kružnim pokretima. Sol i krumpir sjedinit će se u obliku paste koja će ukloniti prljavštinu. Isperite i osušite tavu.

Ispolirajte srebro sa zubnom pastom

Da bi pribor za jelo, srebrni pribor ili pribor za posluživanje izgledali sjajno i novo, utrljajte površinu bijelom pastom za zube bez gela. Upotrijebite meku četkicu za zube namočenu u vodu ili vlažnu krpu kako biste kružnim pokretima trljali pastu za zube sve dok prljavština ne počne izlaziti. Nakon što sva prljavština nestane, isperite i temeljito osušite.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije