Trik za najbrže i najjednostavnije čišćenje mikrovalne: Potrebna su samo dva sastojka

0
Radiosarajevo.ba
Trik za najbrže i najjednostavnije čišćenje mikrovalne: Potrebna su samo dva sastojka
Foto: Pexels / Mikrovalna, Ilustracija

Mikrovalna pećnica koristi se gotovo svakodnevno u svakom kućanstvu, kako za podgrijavanje raznih jela tako i za kuhanje i pečenje. No većina ljudi ne čisti svoju mikrovalnu pećnicu nakon svakog korištenja, što dovodi do tvrdokornih mrlja koje se teško čiste.

Kako biste svoju mikrovalnu pećnicu očistili na jednostavan način potrebna su samo dva sastojka, limun i ocat, piše bhg.com.

Da biste mikrovalnu pećnicu očistili octom, jednu posudu do pola napunite vodom te dodajte nekoliko kašika octa, jabučnog ili bijelog. Posudu zatim stavite u mikrovalnu pećnicu i zagrijavajte dok ne zakipi.

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Internetom kruže snimci novog moćnog oružja koje je Ukrajina dobila od SAD-a: Ima i snimak

Ovisno o jačini zagrijavanja, određena je dužina trajanja. Ako vam je jačina 600 watta, zagrijavajte četiri minute. Ako je 700 watta, tri minute i tako dalje. Nakon zagrijavanja, pažljivo izvadite posudu iz mikrovalne pećnice te mokrom krpom očistite sve ostatke hrane i prljavštinu.

Kako biste mikrovalnu pećnicu očistili limunom, jednu posudu do pola natočite vodom te zatim iscijedite jedan limun u nju.

Napravite sami osvježivač za WC šolju i uštedite novac: Potrebno je samo nekoliko sastojaka

Napravite sami osvježivač za WC šolju i uštedite novac: Potrebno je samo nekoliko sastojaka

Limunovu koricu također stavite u posudu te stavite u mikrovalnu pećnicu na zagrijavanje, prateći iste upute kao i s octom. Nakon zagrijavanja, očistite mikrovalnu pećnicom mokrom krpom.

Limun je odličan za brzo čišćenje, ali ostavlja i ugodan, prirodan miris. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije