Trik koji je oduševio sve: Evo kako možete vratiti u 'normalu' džempere koji su se skupili u pranju

0
Radiosarajevo.ba
Trik koji je oduševio sve: Evo kako možete vratiti u 'normalu' džempere koji su se skupili u pranju
Foto: Collage / Trik sa džemperom

Izvaditi omiljeni džemper koji je savršeno udoban iz veš mašine samo da biste ustanovili da se smanjio tokom pranja, može biti nevjerovatno frustrirajuće i može vas ostaviti razočaranima.

Novi trik kreatorke sadržaja može pomoći u spašavanju džempera koji su se skupili u pranju, a oni koji su ga isprobali nazvali su ga apsolutno genijalnim.

Vjerovatno će postati vaše glavno rješenje u slučaju da se odjevni predmet koji se koristi samo za hemijsko čišćenje slučajno nađe uz ostatak uobičajenog veša. Kreatorka sadržaja, Violet Witchel, na svom je TikTok profilu @violet.cooks objavila video u kojem tačno objašnjava kako svom smanjenom džemperu vratiti stari sjaj.

Prije 42 godine pilot Ivan zakucao avion u planinu, poginulo 180 ljudi

Prije 42 godine pilot Ivan zakucao avion u planinu, poginulo 180 ljudi

Trik je brzo skupio preko 1.600 lajkova i zahtijeva minimalan trud. Violet je u videu pokazala svoj džemper koji se razočaravajuće skupio na pranju, ali u kratkom videu uspjela ga je vratiti u prvobitnu veličinu.

"Ako slučajno stavite vuneni ili pamučni džemper od kašmira u pranje na vruće i on se skupi, ovo je moj trik da ga vratim u normalu. Započnite prskanjem sredstva za uklanjanje nabora, ovo će olabaviti vlakna. Zatim uzmite peglu. Stavite na najjači nivo i započnite." objasnila je.

@violet.cooks

My lifesaving hack during winter when a dry clean only accidentally gets thrown in a normal cycle #sweaters #unshrink #hack #laundry #downey

♬ Classic Jazz Piano - Relaxed and bright(1016589) - Ponetto

Violet je to demonstrirala tako što je čvrsto držala donji dio svog oštećenog džempera, pri čemu ga je napetost njenog stiska povlačila prema dolje, i ona je pomicala peglu prema dolje u okomitim linijama od vrha sporim tempom.

"Želite ići polako i ponoviti ovaj proces u sva četiri smjera", objasnila je. "Čini se kontraintuitivnim dodavanje više topline, ali vjerujte mi da radi." Violet je tada u svom videu pokazala razliku između lijeve strane džempera na kojoj je napravila ovaj proces i desne, koja je još bila skupljena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije