Trik iskusnih kuhara: Uz ovaj sastojak bijelo meso će biti mekano i neodoljivo sočno

Ako ste ljubitelj bijelog mesa, sigurno znate da ponekad može biti suho i bezukusno. Međutim, postoji jednostavan trik koji koriste profesionalni kuhari kako bi piletina uvijek bila sočna i ukusna.
Prema riječima poznatog kuhara Lopez Alta, tajna leži u dodavanju majoneze u marinadu za piletinu!
Iako je majoneza najčešće korištna kao namaz za sendviče, njegova primjena u kuhinji može biti mnogo raznovrsnija. Kada pripremate marinadu za piletinu, jednostavno dodajte istu količinu majoneze. Ovaj dodatak pomoći će da piletina postane sočnija, ukusnija i s puno bogatijim okusom.

Srbija stala u odbranu Dodika i Stevandića: Uputila protestnu notu INTERPOL-u
Najbolje bi bilo da piletinu marinirate cijeli dan kako bi meso upilo sve okuse, ali ako nemate toliko vremena, možete je držati u marinadi četiri sata. Majoneza će učiniti marinadu gušćom i lakšom za nanošenje, a ujedno će spriječiti da ona zagori prilikom pečenja. Dodatno, proteinske komponente u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine, dok zadržavaju vlagu unutar mesa.
Važno je napomenuti da meso neće imati okus majoneze, već će jednostavno postati sočnije i imati prelijepu zlatnu boju. Ovaj trik možete primijeniti ne samo na pileće filete, već i na bilo koji dio pileta koji pripremate.
Isprobajte ovaj jednostavan savjet i uživajte u sočnom i ukusnom bijelom mesu, kao pravi profesionalac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.