Tri stvari koje ne smijete raditi odmah nakon seksa

Radiosarajevo.ba
Tri stvari koje ne smijete raditi odmah nakon seksa
Arhiv / Ilustracija
Malo stvari na svijetu će vas učiniti srećnim kao vođenje ljubavi s vašim partnerom.

Ipak, stručnjaci upozoravaju na tri stvari koje žene nikako ne bi smjele raditi odmah nakon seksa.

Nemojte se odmah čistiti sapunom

Iako većina žena misli da se nakon seksa odmah moraju istuširati i očistiti sapunom – griješe.

Naravno, možete vodom oprati vaše intimne dijelove, ali NIKAD ne koristite sapun odmah nakon seksa. Naime, ginekolozi kažu da možete dobiti osip ili iritaciju na vašim intimnim dijelovima, pa čak i ozbiljnu alergijsku reakciju.

Ne zaboravite da mokrite

Nakon što završite sa „užitkom“, najbolje je odmah otići u toalet i mokriti.

Na ovaj način se najlakše očiste sve bakterije koje su se možda našle u intimnim dijelovima tokom seksa. Ginekolog Robert Wool kaže da je najbolje mokriti u periodu od sat vremena nakon seksa.

NIKAD se ne kupajte i ne tuširajte zajedno

Da, znamo. Zvuči romantično. Upravo ste uživali u vođenju ljubavi i nekima se čini kako bi savršeno bilo istuširati se zajedno ili napraviti kupku i podijeliti još intimnih trenutaka. No, nikako i nikad ne radite to.

Kako ginekolozi objašnjavaju, vagina nakon seksa je vrlo osjetljiva i „otvorena“ te izložena brojnim bakterijama koje se možda nalaze na tijelu (pogotovo anusu) partnera. Također, preveliko izlaganje vodi u trenucima odmah nakon seksa smanjuje učinkovitost antimikrobske barijere na našoj koži.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije