Kome pristaje, kome ne: Divan je i prekrasan, ali crveni ruž ima dobre i loše strane

Radiosarajevo.ba
Kome pristaje, kome ne: Divan je i prekrasan, ali crveni ruž ima dobre i loše strane
FOTO: Pixabay / Ilustracija

Snažan i upečatljiv, ruž rumenog tona spada u "kritične" make-up proizvode, jer ne samo da se njegov ton mora slagati s tenom, već se radi o formuli koja nas može proljepšati ili napraviti upravo suprotno. 

Divan je i prekrasan, no crveni ruž ima svoje dobre i loše strane, naročito danas kad je paleta istih izuzetno raznolika. Idealno je aplicirati ga uz olovku iste nijanse, dok mat, više suhi ruževi trebaju mrvu balzama za usne, kako se ne bi osušili i učinili usne da se doimaju "starijima" nego što to uistinu jesu.

Ova bezvremenska boja stoljećima je simbol moći, klase, elegancije i slobode. Za razliku od ostalih make-up formula, crveni ruž je svestran jer se nosi uz svakodnevnu odjeću, ali i kada se ide na neko fino mjesto.

Prvi uvjet da vam ruž laska je njegova boja, odnosno biranje prema tenu. Ako je lice hladnih tonova, obično su to plavuše, idealno je izabrati ruževe prema pigmentu maline, a za toplu, maslinastu put, odgovarat će onaj više narančasti.

Za ovako jarki ruž, usne trebaju biti njegovane. Idealno je napraviti lagani piling te ih inače njegovati balzamima, kako bi one uvijek bile hidratizirane i lijepe. Suhe usne ne idu u kombinaciju s ružem, jer će tekstura samo naglasiti isušene dijelove kože.

Za domaći piling možete koristiti mješavinu šećera i meda ili šećera i maslinovog ulja. Pomiješajte sastojke, masirajte dobivenu mast kružnim pokretima vrhovima prstiju, isperite i nanesite malo hidratantne kreme, savjetuje Brighside.me.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije