"Tata je radio sklekove na mami": Šta se desi kad djeca uhvate roditelje 'na djelu'

Radiosarajevo.ba
"Tata je radio sklekove na mami": Šta se desi kad djeca uhvate roditelje 'na djelu'
The Daddy Files / Ilustracija
Vjerovatno najneugodnije i najneželjenije iskustvo za mlade roditelje jeste da ih njihova djeca uhvate tokom spolnog odnosa. Iako je riječ o sasvim normalnoj pojavi u svijetu odraslih, nevjerovatno je teško djeci objasniti šta se to dešava.

Stoga mnogi roditelji ne znaju kako da se suoče sa djecom kad već budu uhvaćeni na djelu i traže brojne savjete preko interneta, iako su scene kada djeca upadnu u sobu dok su roditelji u "ljubavnom klinču" često smiješne kada ih djeca prepričavaju, a ne znaju o čemu je riječ.

Jedna posramljena mama tako je zatražila savjet o ovom slučaju putem popularne britanske stranice za roditelje, Mumsnet, gdje je objasnila situaciju u kojoj su se ona i muž našli.

"Sin od sedam godina upao nam je u sobu usred noći i zatekao nas na djelu. Muž ga je odmah primijetio, ali sigurno je bar nekoliko sekundi stajao i gledao. Jutros je susreo komšinicu i ispričao joj sve, a spomenuo je i čudne zvukove koje je mama proizvodila, a koji su ga očito probudili", ispričala je ova mama, u objavi koju je naslovila "Tata je radio sklekove na mami", prenosi Daily Mail.

Vrlo skoro i drugi roditelji su se uključili u raspravu o ovakvim slučajevima, prepričavajući svoja iskustva, te iako je većini tema bila zabavna, mnogi su posramljeni govorili o tome kako se ista stvar dogodila i njima samima.

"Naš sedmogodišnji sin čuo je kako se seksamo u sobi jednu noć, dok se on igrao u sobi. Vrata njegove sobe su bila otvorena i mogao je čuti sve, te nam je povikao: 'Da li to vi skačete po krevetu, mogu li i ja sa vama?'", stoji u jednoj od objava na ovu temu.

Mnogi od roditelja koji su se uključili u raspravu o ovakvim slučajevima preporučili su stručnu literaturu, koja bi pomogla roditeljima da prevladaju situaciju, dok su neki kazali kako je to sasvim normalna stvar, kako nema razloga za brigu, te da djeci treba objasniti kako je riječ o privatnom vremenu za tatu i mamu.

"Nas je najstarija kći ulovila na djelu kad je imala osam godina. Samo je stajala tamo. Kad sam otvorila oči i vidjela je, muž je odmah ispalio: ‘Imao sam mali napad astme pa mi je mama pomagala.’ Ona je na to odgovorila: ‘Aha, ja sam mislila da se seksate.’ Nakon toga je samo izašla", bio je jedan od najkomičnijih opisa neugodne situacije u kojoj su se našli roditelji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije