Osvježite svoju rernu bez muke: Jednostavni trikovi za eliminaciju neugodnih mirisa

0
Radiosarajevo.ba
Osvježite svoju rernu bez muke: Jednostavni trikovi za eliminaciju neugodnih mirisa
Foto: Arhiv / Ćišćenje

Iako nam omogućuje pripremu ukusnih jela, čišćenje pećnice i uklanjanje neugodnih mirisa može biti izazov. Budući da rerna često zadržava mirise hrane, ovaj uređaj može postati neprijatno prožet nepoželjnim mirisima. Ipak, postoji rješenje - koristeći lovor u rerni možete brzo i jednostavno eliminirati neugodne mirise.

Prije nego što isprobate ovaj trik, preporučuje se čišćenje pećnice. Zatim uzmite lim za pečenje, obložite ga papirom za pečenje i na njega stavite nekoliko listova lovora. Lim s lovorovim listovima stavite u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni i ostavite ga barem 15 do 20 minuta. Lovor će otpustiti ugodan miris koji će se proširiti po cijeloj kući.

Soda bikarbona također može poslužiti kao učinkovit način neutralizacije mirisa. Ulijte 2 šolje sode bikarbone u zdjelu s vodom, stavite je u rernu zagrijanu na 200 stepeni i pričekajte da voda ispari, dok soda bikarbona ne upije neugodne mirise.

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Goran Bregović opisao kako je izveo porodicu iz ratnog Sarajeva i ko mu je pomogao

Ako preferirate nekonvencionalniji pristup, možete isprobati trik s jabukom. Narežite jabuku na ploške, stavite ih na lim obložen papirom za pečenje i ubacite u rernu zagrijanu na 200 stepeni. Nakon 15 minuta, ugasite rernu i primijetit ćete da je jabuka apsorbirala neugodne mirise.

Još jedan koristan trik uključuje ustajali hljeb. Namočite komad starog hljeba u bijelo vinsko sirće, alkoholno sirće ili jabukovo sirće, stavite ga u zdjelu, a zatim u rernu zagrijanu na 200 stepeni  na 15 minuta. Ostavite preko noći i sljedeći dan vaša rerna će biti osvježena.

Isprobajte ove jednostavne trikove kako biste održali svoju rernu svježom i bez neugodnih mirisa, piše Dom i dizajn

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije