Svi pričaju o ovom modelu sandala koji se vratio kao "hit" - šta vi kažete?

Radiosarajevo.ba
Svi pričaju o ovom modelu sandala koji se vratio kao "hit" - šta vi kažete?
Foto: Instagram / Natikače su hit na Instagramu

Najavljene kao veliki hit ovog proljeća i ljeta, u modu su se vratile natikače s malom, uskom petom, uz tvrdnju kako će baš one biti glavne zvijezde ove sezone...

Iako se ovi modeli neće svidjeti baš svima, sve ih se češće može vidjeti kao glavne adute modnih kombinacija trendseterica.

Cipele i sandale za toplu sezonu ove godine inspirirane su modelima iz devedesetih godina, a najviše se ističu sandale koje u novim kolekcijama dolaze u square toe izdanju, rađene od kože i u zemljanim i neutralnim bojama.

U dizajnerskim kolekcijama za proljeće prevladavala je estetika minimalizma, piše Gloriaglam.hr, a najistaknutiji modeli dolaze iz radionice kuće Bottega Veneta i The Row, dok high street trgovine nude modele inspirirane visokom modom.

Neizbježne su kožne natikače s niskom, kitten ili block petom, idealne visine za dnevne prilike, a lako se transformiraju u modni dodatak za večernji look. Dizajneri za ovu sezonu koketiraju i s japankama na potpeticu kojima daju elegantni i suptilni look, pa se i taj, mnogima omražen model, brzo pronašao u ormarima trendseterica.

Od profinjenih sandala bež tonova pažnju kradu one u primjerice plavim, lila ili crvenim tonovima, no ono zbog čega se isplati uložiti u neki od ovih modela je činjenca da se slažu s većnom komada iz svake garderobe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije