Super trikovi za 'Wet look' frizuru: Evo kako je postići

0
Radiosarajevo.ba
Super trikovi za 'Wet look' frizuru: Evo kako je postići
Foto: X.com / Wet look frizura

Svi su ljudi skloni nostalgiji koja nas vraća u neka jednostavnija vremena, pa se tako na velika vrata vraćaju grunge šminka, frizure sa cik - cak detaljima ili haljine sa šljokicama. Ipak, uvjerljivi favorit je wet look, tzv. mokra frizura.

Slavne dame kao što su Megan Fox, Kim Kardashian i Bella Hadid nedavno su nosile wet look frizure i lako je razumjeti zašto. Oštre su, seksi i bezvremenske, sve u jednom. Osim toga, slavni frizer i ambasador brenda Matrix, Castillo, kaže da je ta frizura uvijek bila hit.

Naravno, ne možete samo izaći ispod tuša i reći da ste postigli frizuru kakvu ste željeli. Nakon što se kosa osuši, izgubit ćete eleganciju i uglađenost. Da biste postigli mokri izgled, morate znati koje proizvode i kako ih koristiti da biste učvrstili frizuru.

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Pročitajte finalni tekst prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Uzmite u obzir tip i dužinu svoje kose

Za početak, odredite svoj tip kose. Konačni izgled frizure ovisi o tome imate li teksturisanu kosu ili ne. Također biste trebali uzeti u obzir dužinu kose. Za kraću kosu proizvode za učvršćivanje treba nanositi od korijena do vrhova, dok se kod srednje duge i duže frizure proizvode nanosi od korijena do sredine vlasi.

Wet look frizura
Foto: X.com: Wet look frizura

Castillo kaže da svako može napraviti razdjeljak kako bi uravnotežio frizuru, a osim klasičnog razdjeljka na sredini, možete birati hoćete li napraviti bočni ili čak cik - cak inspirisan devedesetima. Za tradicionalniji izgled mokre kose, začešljajte je unazad u elegantan, zalizani izgled.

Wet look savjeti za kovrdžavu kosu

Ako imate jake kovrdže slavni frizer i osnivač kompanije Veluer Creative, Michael Dueñas, kaže da koristite gel za jako učvršćivanje i ulje za kosu na vlažnoj, peškirom osušenoj kosi. Uzmite ova dva proizvoda i pomiješajte ih u ruci te ih češljem s finim zupcima utrljajte u kosu dok je češljate.

Zatim preporučuje da vrhove kose malo utegnete pomoću kopči za kosu kako biste lagano izvukli kovrdže dok osušite kosu, a potom ih uklonite.

Ovo su tri odlična savjeta: Kako brzo postići volumen kose

Ovo su tri odlična savjeta: Kako brzo postići volumen kose

"Time ćete dobiti cjelodnevnu postojanost, a stil će ostati nedirnut", objašnjava Dueñas.

Wet look savjeti za ravnu kosu

Castillo preporučuje da kod drugih tipova kose na suhu kosu lagano nanesete ulje i gel od korijena do vrhova za glatko učvršćivanje.

"Kada napravim ovu frizuru, želim biti siguran da je sva kosa jednako zasićena proizvodom i da su sve linije kose pod kontrolom", kaže Castillo.

Prije nego što završite frizuru, Castillo savjetuje da poprskate kosu od korijena do sredine dužine lakom za kosu jakog učvršćivanja.

Koktel Wet look

Ako želite savršeni Wet look stil koji traje cijeli dan, najbolje je koristiti mješavinu proizvoda. Dueñas kaže da pomiješate pjenu, regenerator i lagani gel na vlažnoj, peškirom osušenoj kosi kako biste postigli mokar izgled koji će trajati cijeli dan.

Idealna za vrućine: Ova frizura je hit za kraj ljeta

Idealna za vrućine: Ova frizura je hit za kraj ljeta

"Regenerator kosi daje sposobnost raščešljavanja i mekoću, što vam omogućava da kosu oblikujete, ali svejedno zadržite mokri izgled. Pjena i gel zajedno stvaraju snažan učvršćivač koji je ipak dovoljno savitljiv", preporučio je Dueñas, piše 24sata.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije