Idealna za vrućine: Ova frizura je hit za kraj ljeta

0
Radiosarajevo.ba
Idealna za vrućine: Ova frizura je hit za kraj ljeta
Foto: Instagram / Ana de Armas, bob frizura

U ljetnim smo mjesecima u potrazi za osvježenjem u kosi, za frizurama koje su brzo gotove i lako se održavaju. Budući da smo u toploj sezoni, visoke temperature su još uvijek tu i čini se kako neće uskoro zahladniti, sada je pravo vrijeme za promjenu frizure.

Ako nemate ideje kako se ošišati, predlažemo francuski bob, frizuru koja je jedan od klasika kad je bob u pitanju, a stručnjaci kažu kako je ovog ljeta doživjela veliku popularnost.

Ključ njene popularnosti nalazi se u činjenici da štedi vrijeme sušenja kose pa je dovoljno osušiti na prirodnom zraku, dakle, kao stvorena za ljeto, a rezultat je 'messy', opušten izgled kojem mnogi ljeti teže. Savršeno za plažu, kafu u gradu, ali i izlaske.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Ako ste eksperimentisali s različitim bojama za kosu i to nije ispalo onako kako ste zamišljali, vrijeme je za šišanje, a francuski bob tu je idealno rješenje.

Za kraj, njegova najveća prednost je stvarno jednostavno održavanje pa ni na stilizovanje ne treba trošiti mnogo vremena. Jednako dobro izgleda zalizan u tzv. mokrom izgledu, kao i kad se nosi razbarušen.

Što zapravo jedan bob čini francuskim? Tradicionalno, on se šiša na dužinu linije usta i dodaju se šiške dužine do obrva kako bi se lice uokvirilo. Međutim, tu je i moderna verzija boba u nešto dužoj varijanti ili sa šiškama nošenim sa strane, piše Večernji.hr.

Glavna karakteristika francuskog boba je da kosa ima "ličnost". U isto vrijeme treba izgledati svježe i prozračno, a ne smije izgledati kao da ste se oko nje puno trudili. Razmišljajte o onim frizurama "I woke up like this" i dodajte im francuski chic, rezultat je francuski bob!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije