Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno postaviti ogledalo i tako promijeniti život nabolje

0
Radiosarajevo.ba
Stručnjaci objašnjavaju kako pravilno postaviti ogledalo i tako promijeniti život nabolje
Foto: Pexels / Ilustracija

Pravila za postavljanje ogledala u domu koja vam mogu donijeti bogatstvo i prosperitet i promicati dobrobit.

Vastu je drevna indijska, odnosno vedska nauka o stanovanju. Radi se o vještini koja stambene i druge prostore prilagođava zakonitostima koji vladaju u prirodi i time prostor oko čovjeka čini povoljnijim za njegovo zdravlje, stvaralaštvo, blagostanje i sreću.

U osnovi vastu znači boravište. Znanje o stanovanju, ipak, naziva se vastu vidja. Nazivi nisu presudni, znanje jest.

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

KCUS obavještava javnost: "Suočeni smo s problemom nedostatka određenih lijekova"

Zamislite si da je vastu poput medicine za građevine. Indijci su se tom vrstom znanja i iskustva stoljećima koristili u gradnji hramova, a posljednjih se decenija ono sve više koristi u savremenoj arhitekturi.

U svakom domu postoji barem jedno ogledalo, no prema vastu uređenju doma, ogledala nisu samo ukrasni predmeti, već i alati kojima se može utjecati na energiju u domu, stvoriti "iluziju" u prostoru. Evo kako, prema Vastu uređenju doma, trebate postaviti ogledalo kako ne biste privlačili lošu energiju.

Ovo je najveća greška kod čišćenja ogledala: Pogledajte šta radite krivo

Ovo je najveća greška kod čišćenja ogledala: Pogledajte šta radite krivo

Izravno postavljanje ogledala

Ogledala uvijek treba postaviti na istočni i sjeverni zid kuće, a nikako na južni ili zapadni zid.

Prikladni prostori

Osim u ormarima i toaletima, ogledala se mogu smjestiti i u trpezariju, tačno nasuprot stola, kako bi se cijela porodica mogla vidjeti u ogledalu tokom obroka. Prema vastu, ovo donosi blagostanje, povećava ljubav i privrženost među članovima porodice.

Oblici su važni

Prema vastu pravilima, kvadratni i pravougli oblici su poželjni jer ravnomjerno šire energiju. Ovalni i okrugli ne smatraju se najboljima i treba ih izbjegavati. Iako nema ograničenja u veličini ogledala koje se koristi, treba izbjegavati sve nepravilne oblike.

Povećajte bogatstvo

Postavljanje ogledala u ormar može vam pomoći da poboljšate svoje bogatstvo. Provjerite je li ogledalo jednodijelno i ne pokazuje iskrivljenu sliku ormarića ili stvari unutra.

Uvijek treba biti čisto

Gdje god stavili ogledalo, pazite da bude potpuno čisto i besprijekorno. Ne lijepite ništa na reflektirajuću površinu poput naljepnica, papira, slika.

Ogledala u spavaćoj sobi

Spavaća soba trebala bi biti u smjeru juga ili jugozapada, prema vastu stručnjacima, gdje dominira element zemlje. Ogledalo je element vode i povezuje se s nestabilnošću. Prema vastu, ne preporučuje se postavljanje ogledala u spavaću sobu jer će ono ometati energiju elementa zemlje i stvarati haotičnu energiju, nestabilnost, piše D&D.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije