Stop flekama od znoja: Spasite svoju odjeću pomoću ovog trika

0
Radiosarajevo.ba
Stop flekama od znoja: Spasite svoju odjeću pomoću ovog trika
Foto: Pexels / Bijela majica

Održati bijelu odjeću bijelom ponekad je čini nemogućom misijom. Međutim, ako su vaši omiljeni bijeli komadi postali blijedi, žučkasti ili sivkasti, ne gubite nadu. Čak ni u ovo pretoplo aprilsko doba kad se znojimo malo više od uobičajenog.

Jedna korisnica TikToka podijelila je briljantan trik za oživljavanje bijele odjeće i to bez ručnog ribanja ili nekog drugog fizičkog napora, piše D&D.

Chantel Mila, na spomenutoj društvenoj mreži poznata kao mama_mila_, objavila je video u kojem opisuje svoju metodu i otkriva tajni sastojak - tablete za protezu!

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Još jedna država prekida diplomatske odnose s Izraelom

Ova mama dvoje djece, koja živi u Melbourneu u Australiji, u videu pokazuje bijele majice umrljane znojem koje potom na 30 minuta stavlja u posudu napunjenu vodom u koju je prethodno stavila dvije tablete za protezu. Zatim daje pratiteljima upute da nakon namakanja operu svoju odjeću "kao i obično".

Prema njenom isukustu, ova metoda djeluje jer "tablete za zubnu protezu imaju svojstva izbjeljivanja" i "razbijaju mrlje na bijeloj odjeći". Mnogi su u komentarima podijelili svoje oduševljenje viđenim, a neki su otkrili i svoja iskustva u čišćenju.

"DA!! Također bacite tablete za proteze u WC školjku, sjajno čiste", napisala je TikTokerica Kiwi Washington.

@mama_mila_

🧼 Follow for more time-saving cleaning hacks 🧼 #laundrytok #laundryhacks #cleaninghacks

♬ Let Me Think About It - Ida Corr & Fedde Le Grand

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije