Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur

0
Radiosarajevo.ba
Starinsko jelo naših nana: Napravite kadun butiće za iftar ili sehur
Foto: Screenshot/ Zlatina kuhinja / Kadun butići

Kažu da su kadin butići jelo porijeklom iz Pakistana, ali naše nane su ovo pripremale - pa su sigurno prenijele i na naše generacije.

Od ovog jela će zamirisati cijela kuća, jednostavno se priprema, ali će vam trebati malo više vremena - pa računajte i na to.

Intezivan ukus sosa od paradajza daje poseban okus ovom jelu.

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Anketa | Čija je najveća odgovornost što građani moraju plaćati proviziju za račune za vodu?

Za kadin butiće će vam trebati oko 500 grama mljevenog junećeg mesa, 50 grama riže, glavica luka, malo bijelog luka, so i biber. Sos se posebno pravi.

Možete ih napraviti za iftar, a ako ostane (u što sumnjamo) iskoristite i za sehur.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije