Kreativnost / Šta sve možete uraditi s iskorištenom vrećicom čaja

13. 06. 2018. u 19:52:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 7

Popili ste čaj i krenuli ste bacili vrećicu? Nemojte!

Osim što vam je podarila ugodan napitak, ta vrećica može još mnogo toga učiniti za vas.

Ujedi

Dokazano je da čaj ima blagotvorno dejstvo na sve vrste ujeda insekata. Trik koji će vas zauvek riješiti svraba i crvenila je prilično jednostavan: Već iskorištenu kesicu čaja stavite u frižider i pustite da se ohladi. Nakon toga je izvadite i kesicu stavite preko ujeda.

Bašta

Ponovo prokuhajte tu vrećicu i ulijte u kantu, te zalijte svoje cvijeće. Tako ćete ga šititi od gljivičnih infekcija. 

Kuća

Ubacite iskorištene vrećice čaja u ormariće, na police, u ostavi... na svakom mjestu za koje mislite da mu treba osvježavanje ili da bi se mogli pojaviti insekti. Vrećicu možete ubaciti i u pijesak za vašu mačku. Stavite jednu vrećicu u vaš fiižider da izbjegnete neugodne mirise hrane. Mogućnosti su beskrajne. 

Suđe

Potpite vaše suđe u toplu vodu sa vrećicom čaja. Ona će pomoći u odvajanju masnoće od tanjira i posuda, ali i odvojiti hranu koja je zapela na suđu. 

Stopala

Dodajte vrećice u toplu vodu i potpise svoja stopala. Vrećice čaja će ukolniti neugodne mirise, omekšati pete i žuljeve, ali i nahraniti vašu kožu.

Kupanje

Listići čaja sadrže antioksidante, tako da kupanje u vodi u kojoj ste ubacili vrećicu čaja odlično pomaže vašoj koži. A za aromatično iskustvo, možete koristiti čaj od peperminta ili jasmina. 

Koža

Ohlađene vrećice čaja odolične su za iritacije na vašoj koži. Prethodno ih ohladite u frižideru i poslije stavite na iritirano mjesto (žuljeve, bradavice, čmičak). Ono će ga ohladiti i smanjiti upalu, ublažiti iritaciju i natečenost.

Zadah

Prokuhajte ga ponovo i novu turu "čaja" iskoristite kao vodicu za usta. Za ovo su najbolji čaj od nane ili zeleni čaj. 

Kosa

Iskorištenu kesicu čaja ponovo prokuhajte i dobijenu vodi polijte na kosu, nakon što ste je oprali, kako bi njegovali vlasi i tjeme. 

Tagovi: čaj recikliranje

NEMA KOMENTARA