Spriječite oticanje nogu prirodnim napitkom

Radiosarajevo.ba
Spriječite oticanje nogu prirodnim napitkom
Da biste spriječili oticanje nogu po vrućinama, treba da listove tuširate hladnom vodom, ne stojite dugo u mjestu ili sjedite, a možete da napravite i prirodni napitak.

Vrućina može da bude pogubna po noge, jer izaziva oticanje. Još ako putujete ili dugo sjedite, ovakvi problemi su gotovo neminovni. Trebalo bi da listove tuširate hladnom vodom i trudite se da što manje stojite u mjestu ili predugo sjedite.

Ono što još možete da uradite je da napravite prirodan napitak. Isitnite list ili korijen peršuna i prelijte sa 4 dl vode, poklopite i ostavite preko noći da odstoji. Ujutru procijedite, dodajte sok od limuna i napitak je gotov. Trebalo bi da ga pijete tri puta dnevno, po 1 dl.

Možete da probate i sa drugim receptom. U litar vode dodajte četiri kašike sjemena lana i stavite da se kuha 15 minuta. Poklopite i ostavite da odstoji na toplom mjestu sat vremena, pa dodajte sok od limuna. Pijte čašu napitka na svakih pola sata, dok ga ne popijete. I tako radite narednih desetak dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije