Specijalitet za Novu godinu: Recept za sarmu iz stare jugoslavenske kuharice
/ Komentari (7)
Povratak na članakNAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.
Šta ćemo sa ovim 1 dl jogurta i 1 1/2 dl kiselog vrhnja ??????
nanananaanan
***To stavimo preko sarme u tanjiru.
***
Nikada se nije u sarmu stavljala jaja..sarma je sve bolja kada se podgrijava...na sta bi licilo da se jaja podgrijavaju
od kad to kuhamo sarmu bez susenih rebarca
Osobno koristim samo juneće meso. Dodam malo mljevene suhe slanine, luk češnjak, sol, papar rižu, 1dcl vode ili više. Zapršku napravim odmah. U kupus dodam i kuminu i lovorov list. Može i nešto suho mesnato. Kuham ne duže od dva sata.