Sok od narandže koji uklanja umor

Radiosarajevo.ba
Sok od narandže koji uklanja umor
Koliko vam se često dešava da osjetite pad energije? To može biti uzrok lošeg spavanja, psihičkog umora ili loše ishrane. Ali kao i uvijek, postoje razne zdrave alternative koje vam mogu povratiti energiju.

Većina ljudi misli da ako uzmu čokoladicu ili bilo šta slatko da će im se energija povratiti i da će malaksalost ili pospanost nestati. To je tačno, ali je rezultat vrlo kratkotrajan. Rafinisani šećeri imaju sposobnost da nam dignu energiju i pokrenu nas, ali taj efekat nestaje nakon 15-ak minuta, što izaziva dalju želju za uzimanjem slatkiša. Postajemo "zavisni" od slatkog, a kilogrami - samo rastu.

Da ne biste opet pogriješili i uzeli sebi neki slatkiš kada osjetite pad energije, počnite da pravite jedan vrlo ukusan napitak koji će uraditi sve što je potrebno i to na prirodan i zdrav način.

Pomiješajte laneno ulje sa narandžom i dobićete napitak koji pored toga što je zdrav, ima efekat koji daje nevjerovatno veliku količinu energije. Narandže su bogate vitaminom C, folnom kiselinom i kalcijumom pa su odlične za cjelokupni organizam, dok laneno ulje usporava ulazak voćnih šećera u krv, pa se energija dugatrajno i polako oslobađa. Što se tiče zdravlja, sok od lanenog sjemena i narandže je odličan za prevenciju srčanih oboljenja i problema sa plućima.

Kako da napravite sok od narandže i lanenog sjemena:

3 narandže

1 kašika lanenog sjemena

100 ml vode

Stavite sve sastojke u blender i dobro izblendirajte, a u slučaju da nemate blender, iscjedite narandžu, dodajte joj laneno ulje i dobro promiješajte. Sok se može piti svakodnevno u neograničenim količinama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije