Smoothie od nara: Ukusno, zdravo i jednostavno

0
Radiosarajevo.ba
Smoothie od nara: Ukusno, zdravo i jednostavno
Foto: Zdravija.com / Nar

Tokom zimskih mjeseci, kad je sezona infekcija, poželjno je jesti što više voća, kako bismo ojačali organizam i opskrbili ga potrebnim vitaminima.

Svježe, isjeckano voće možemo zamijeniti onim ubačenim u smoothie, a uz dodatak drugih sastojaka to može postati hranjivi doručak ili užina. Smoothie od nara je višestruko koristan - blagotvoran je za zdravlje, ali i veoma ukusan i okrepljujući.

Nar je odličan izvor kalijuma, elektrolita važnog za pravilno funkcionisanje mišića. Zahvaljujući visokom procentu vlakana, to voće pomaže da nivo šećera u krvi bude stabilan. Pored toga, čuva zdravlje srca i krvnih sudova, a dobar je i za varenje. Dijabetičari treba da budu oprezni pri njegovoj konzumaciji jer sadrži veliku količinu prirodnog šećera.

Smoothie od nara

Sastojci:

2 očišćena nara
1 pomorandža
20g sjemenki bundeve
šaka borovnica
300ml grčkog jogurta
1 zrela banana

Priprema:

Izblendajte sve sastojke, pa napitak sipajte u širu čašu i ukrasite voćem po izboru (zrna nara, kriška pomorandže ili nekoliko borovnica). Smoothie popijte neposredno poslije pripremanja, kako ne bi došlo do gubljenja hranjivih sastojaka koji se nalaze u njemu, prenosi magazin.novosti.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije