Slavne dame često nose ovu frizuru: Savršeno pristaje svakom licu!

Radiosarajevo.ba
Slavne dame često nose ovu frizuru: Savršeno pristaje svakom licu!
Foto: Pinterest / J Lo i retro repić

Trendovi što se tiče frizura mijenjaju se isto kao i moda na modnim pistama.

Često se stari modni trendovi vraćaju, pa su tako sada šiške koje prkose gravitaciji iz ranih 80-ih, dramatični bob iz 2000-ih, ali i frizure iz 60-ih, poput retro repića, zavladali Instagramima slavnih dama.

Nije nepoznanica da se retro stil opet vratio u modu i to ovog puta u obliku upečatljivih frizura. Tokom posljednjih mjesec dana, pojavilo se jako puno slavnih koje nose trendi moderne uvojke. Odnosno, iako je kosa glatka i ravna, krajevi dramatično strše u bilo kojem smjeru, najčešće prema van.

Većina slavnih uzima prednji dio kose i veže ga u repić dok ostatak kose ostane padati spontano po ramenima. No, takav 'look' kombinira se i sa bob frizurom, visokim repovima ali i raznim dodacima koji su prigodni za crveni tepih.

Kim Kardashian West i Jennifer Lopez posebno su prigrlile različite varijacije ovih retro frizura.

Primjerice, Kim je nosila bob frizuru s vrhovima okrenutima prema unutra za kampanju Skims, a J.Lo visoki konjski rep na nedavnoj reviji za Versace, piše Allure.

Pogledajte još nekoliko primjera retro frizura koje odlično pristaju slavnim damama. Osim Kim Kardashian West i Jennifer Lopez, retro frizure odlično su isfurale i Kylie Jenner, zvijezda 'Igri prijestolja' Sophie Turner, ali i Cardi B.

Ako želite isprobati ove retro-stil frizure pogledajte ovaj tutorial.

Za nekoliko imat ćete frizuru s crvenog tepiha na kojoj će vam svi pozavidjeti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije