Skriveni savjeti: Ne znaju svi čemu tačno služi treći odjeljak ladice u mašini za veš

1
Radiosarajevo.ba
Skriveni savjeti: Ne znaju svi čemu tačno služi treći odjeljak ladice u mašini za veš
Foto: Pexels / Ilustracija

Svaka mašina za veš ima ladicu u koju stavljamo detardžent za pranje i omekšivač. Ladica se obično nalazi na gornjoj lijevoj strani mašine i ima tri odjeljka. Pitanje je - znate li za šta svaki od ta tri odjeljka služi?

Odjeljci su označeni simobolima I, II i cvijetom ili slovima L i R. Cvijet ili slovo R nalaze se na odjeljku u koji stavljamo omekšivač. Simboli I i II i slovo L nalaze se na odjeljcima u koje stavljamo sredstvo za pranje veša.

A kada punimo koji odjeljak? Nakon kupovine mašine za veš važno je dobro pročitati upute u kojima je sve detaljno objašnjeno.

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

U povodu 9. maja svečani koncert Amire Medunjanin u Vijećnici: Evo kako doći do karata

Ipak, za sve oni koji bi odmah sad dobili odgovor na pitanje kada se puni koji odjeljak (ili potvrdili svoje znanje) donosimo ga u nastavku.

Najčešće prilikom pranja odjeće koristimo prva dva odjeljka (označeni simbolom II i cvijetom), odnosno odjeljak za glavno pranje u koji ide prašak i odjeljak za omekšivač.

Treći odjeljak, obično označen simbolom I, puni se kada koristimo program koji uključuje i pretpranje, koji se koristi za čišćenje jako zaprljane odjeće, piše Zadovoljna

Dakle, ako želite da vaša mašina odradi i pretpranje, punite sva tri odjeljka u ladici. I to je to. Jeste li već bili upoznati s ovom informacijom?

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije