Sjajni rezultati: Znate li kako čiste pjena za brijanje i omekšivač?

Radiosarajevo.ba
Sjajni rezultati: Znate li kako čiste pjena za brijanje i omekšivač?
FOTO: Pixabay / ilustracija

Od limunovog soka do octa, razni sastojci i proizvodi odlični su za čišćenje kućanstva. Majke su podijelile neobične proizvode koje one koriste za savršene rezultate. 

Na društvenim mrežama svakodnevno se objavljuju novi trikovi i savjeti za čišćenje kuće, a gotovo svi koriste proizvode koje većina kućanstva već ima kući, piše  Daily Mail, prenosi vecernji.hr.

Dvije majke podijelile su svoje trikove kako koriste svakodnevne proizvode za pranje i čišćenje vrata te zahoda. 

Jedna majka iz Australije otkrila je kako za čišćenje svojih vrata i zidova koristi omekšivač za rublje. U jednoj posudi pomiješa jednu četvrtinu čepa omekšivača i otprilike pola litre tople vode. Uz to što omekšivač čisti sve mrlje, ostavlja i ugodan miris koji se proteže cijelom kućom. Druga je korisnica potvrdila njezin trik rekavši kako je oprala svoja bijela vrata uz malo omekšivača te očistila sve tragove i prljavštinu. Uz to je i objavila fotografije prije i nakon čišćenja koje su pokazale sjajne rezultate.

Druga majka podijelila je kako ona čisti kupatilo i rješava se neugodnih mirisa, a sve uz pomoć malo pjene za brijanje. Otkrivši kako svoj zahod najprije dobro očetka pjenom za brijanje te zatim ostavi da se namače barem trideset minuta. Na kraju sve ispere mokrom krpom i cijeli posao je gotov. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije