Abdulah Sidran emotivno o uglednom bh. doktoru: Čovjek-Svitac

9
Radiosarajevo.ba
Abdulah Sidran emotivno o uglednom bh. doktoru: Čovjek-Svitac
FOTO: Facebook / Abdulah Sidran

Akademik Abdulah Sidran, jedan od najvećih živućih bosanskih pisaca na svom Facebook profilu objavio je fotografiju sa uglednim sarajevskim doktorom. 

Nazvao ga je "Čovjek-svitac".

"Reknem mu tako onomad, u Općoj, a on, da okrene na šalu: "Kakav svitac od 100 kila ?", te odosmo u lingvistiku. Onaj insekt što noću svijetli, s v i t a c, to je bosanski ikavski oblik imenice s v j e t l a c. Onaj koji svijetli. A od toga, bracika moj, dođe i oblik: svetac ! - Tu me doktor prekide: "Neka ! Meni je dosta ovo SVITAC !"

Uređuje se Trg Karla Paržika: Pogledajte kako teku radovi na Marijin Dvoru

Uređuje se Trg Karla Paržika: Pogledajte kako teku radovi na Marijin Dvoru

Ima li ko da neće pogoditi o kome sam ovo pričo?", napisao je Sidran u opisu fotografije na kojoj je nasmijan zagrlio prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića

Bh. književnik Abdulah Sidran krajem 2020. godine liječio se u Općoj bolnici u Sarajevu, gdje se borio protiv infekcije COVID-19. I tada je kazao: "Moj brat, moj sin, sve moje....dragi doktor Ismet Gavrankapetanović. Živio mi, brate moj."

Simbolično, dvije godine nakon, prisjetio se teškog životnog perioda koje je uspješno prebrodio zahvaljujući medicinskom osoblju i doktoru Opće Bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš". 

Ismet Gavrankapetanović i Abdulah Sidran - undefined

Foto: Privatni album: Ismet Gavrankapetanović i Abdulah Sidran

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije