Shag šiške hit ovog proljeća: Pristaju različitim frizurama i daju volumen kosi

0
Radiosarajevo.ba
Shag šiške hit ovog proljeća: Pristaju različitim frizurama i daju volumen kosi
Foto: Dreamstime / Ilustracija / Šiške

Proljetno doba odlično je vrijeme za promjenu, a tražite li nešto aktuelno, možda je vrijeme da isprobate šiške

Osim što izvrsno izgledaju u kombinaciji s kapama, beretkama i šeširima, volimo ih jer s njima uvijek imate frizuru, i kad je kosa puštena i kad je u repu ili punđi. Dakle, bolje ne može!

Ako nemate ideje kakve šiške odabrati, možete razmisliti o varijanti koja je sad popularan izbor. Riječ je o tzv. shag šiškama za koje kažu da pristaju različitim frizurama i dužinama kose, kao i da joj pružaju volumen i teksturu, piše Glamour.

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Zabrinjavajuće: U Brčko distriktu BiH prijavljeno 28 slučajeva obolijevanja od morbila

Ljepota ovih šiški je što kosi, osim volumena, donose i dinamiku pa ovakve "čupave" šiške nude super odmak od klasike i ostavljaju jak dojam. Ovakve šiške nisu jako "uglađene" te nemaju "kontinuitet" kakve imaju, na primjer, zavjesa-šiške.

Super se nadovezuju na ostatak kose, a tekstura je opisana kao rock 'n' roll' đir.

Kraći se dijelovi nalaze na sredini čela, dok je prema kraju čela kosa postepeno sve duža i duža. Važno je naglasiti da je oblik šiški personaliziran pa je frizer treba prilagoditi svakom klijentu.

Ako ne znate trebate li ošišati šiške, vodite se savjetima Evelin Benković, vlasnice  zagrebačkog salona Evelin koja je za Divu jednom prilikom podijelila nekoliko važnih "pravila" kad su u pitanju šiške.

Kaže kako je važno paziti da nisu prekratke ni preduge, što je iznimno bitno kod kratke kose:

"To stavljam kao imperativ. To diktiraju širina i dužina brade i oblik nosa, odnosno "isturene" jedinice na licu, a šiške moraju biti dulje od toga. Jako je bitno da "omekšaju" lice. Uska i duguljasta lica često izgledaju umorno pa je bitno da ih šiške omekšaju. Na oštro lice nikako ne idu kratke i oštre linije oko uha."

Jedan od važnijih savjeta prije šišanja je taj da svako ko se na šiške odluči, mora biti svjestan da ih mora fenirati.

"Klijentice uvijek educiramo kako postupati sa šiškama. Moraju se redovno šišati, pogotovo ako je riječ o ravnim ili bob. Preporučujemo ono što je najbolje za njihov tip lica, ali i njihove navike jer je bitno što i kako radimo", zaključila je Evelin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije