Savršen trik za čišćenje staklenih vrata pećnice: Ne morate ih skidati, samo uradite ovo

0
Radiosarajevo.ba
Savršen trik za čišćenje staklenih vrata pećnice: Ne morate ih skidati, samo uradite ovo
Foto: Printscreen / YouTube / Čišćenje rerne

Bez obzira na to koliko kvalitetno očistili unutrašnjost pećnice, ona nije potpuno čista dok vrata ne zasvjetlucaju.

Zapravo, zbog prljavih vrata vaša će kuhinja izgledati manje idealno! Naša najčešća sredstva za čišćenje su soda bikarbona i ocat za odmašćivanje i sjaj vanjskih površina, ali što je s prljavštinom koja se nakuplja s unutarnje strane vrata — prostora između stakla?

Profesionalka za čišćenje Vanesa Amaro, nedavno je podijelila na TikToku trik za provlačenje između staklenih ploča pećnice. Prvo, kaže ona, uklonite ladicu ispod pećnice. Zatim, ako se spustite i pogledate prema gore, ispod vrata, trebali biste vidjeti proreze koji vam omogućuju da dosegnete staklene ploče. Tu ćete koristiti ovaj alat za čišćenje kako biste uklonili svu tu nakupljenu masnoću i prljavštinu!

Pratite obraćanje Christiana Schmidta: 'Pismo Željke Cvijanović ne poštuje činjenice'

Pratite obraćanje Christiana Schmidta: 'Pismo Željke Cvijanović ne poštuje činjenice'

Ako ste isprobali sličan trik sa štapićem za čišćenje od mikrovlakana, vjerovatno ste bili razočarani jer štapić ne prolazi dovoljno duboko u otvor. Vanesa nudi alternativu: jeftiniji štapić za brisanje prašine od mikrovlakana, koji potpuno prolazi između stakla. Ona šiša preglomazne dijelove rubova štapića kako bi stao u uski otvor.

Kako biste uklonili svu masnoću, poprskajte štapić za čišćenje univerzalnim sredstvom za čišćenje ili jednakim omjerima bijelog octa i vode prije čišćenja. Ako pri ruci nemate štapić za čišćenje ili imate pećnicu sa super uskim otvorom, nema brige: u krajnjem slučaju, Vanesa kaže da možete koristiti žičanu vješalicu pažljivo presvučenu krpom od mikrovlakana. Neka alat radi za vas, piše Dom i Dizajn

@vanesamaro91

#WelcomeWeek #AirheadsDitchChallenge #byvanesa #housekeeper #fy #fyp #cleaningtiktok #viral #cleaninghack #cleanfreak #housekeeping #dontbenasty

♬ sonido original - Vanesa Amaro ♥️

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije