Savršen recept za šubarice: Kremasti fil i bogata čokoladna glazura
Radiosarajevo.ba
Ako ste u potrazi za savršenim slatkišem koji će očarati vaše ukuse i izgledati fantastično na stolu, ove ruske kape (poznate i kao šubarice) su pravi izbor.
Njihova sočna kora, kremasti fil i bogata glazura čine ih neodoljivim desertom, a ovaj recept je sigurno jedan od najboljih koje ćete ikada probati.
Pripremite se za pravu poslasticu koja će oduševiti sve – od porodice do prijatelja.
Evo šta trebamo znati o regulacionom planu "Kvadrant C": Ko je glasao protiv vjetrokoridora?
Sastojci
Kora:
- 6 jaja
- 200 gr kristal secera
- 100 gr brašna
- 40 gr kakao
- 14 gr praška za pecivo
- 50 ml vode
Fil:
- 500 ml mlijeka
- 150 gr brašna
- 18 gr vanilin šećer
- 120 gr kristal šećera
- 250 gr putera
- 100 gr kokosa
Glazura:
- 100 gr tamne čokolade
- 30 gr putera
- 2 kašike ulja
Pripremu pogledajte u videu:
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.
/ Najčitanije
/ Komentari
Prikaži komentare (0)