Savršen recept za šubarice: Kremasti fil i bogata čokoladna glazura

0
Radiosarajevo.ba
Savršen recept za šubarice: Kremasti fil i bogata čokoladna glazura
Foto: Printscreen / Šubarice

Ako ste u potrazi za savršenim slatkišem koji će očarati vaše ukuse i izgledati fantastično na stolu, ove ruske kape (poznate i kao šubarice) su pravi izbor.

Njihova sočna kora, kremasti fil i bogata glazura čine ih neodoljivim desertom, a ovaj recept je sigurno jedan od najboljih koje ćete ikada probati.

Pripremite se za pravu poslasticu koja će oduševiti sve – od porodice do prijatelja.

Evo šta trebamo znati o regulacionom planu "Kvadrant C": Ko je glasao protiv vjetrokoridora?

Evo šta trebamo znati o regulacionom planu "Kvadrant C": Ko je glasao protiv vjetrokoridora?

Sastojci

Kora:

  • 6  jaja
  • 200 gr kristal secera
  • 100 gr brašna
  • 40 gr kakao
  • 14 gr praška za pecivo
  • 50 ml vode

Fil:

  • 500 ml mlijeka
  • 150 gr brašna
  • 18 gr vanilin šećer
  • 120 gr kristal šećera
  • 250 gr putera
  • 100 gr kokosa

Glazura:

  • 100 gr tamne čokolade
  • 30 gr putera
  • 2 kašike ulja

Pripremu pogledajte u videu:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije