Savjeti zlata vrijedni: Trikovi za čistu kosu bez pranja

0
Radiosarajevo.ba
Savjeti zlata vrijedni: Trikovi za čistu kosu bez pranja
Foto: Pinterest / Kosa

Za početak, nabavite dvije četke za kosu pa jednu koristite prije pranja kose, a drugu nakon. Naime, kad se češljate istom četkom tada se prljavština i masnoća, koje su se na nju uhvatile dok je kosa bila prljava, prelaze na čiste vlasi.

Frizeri imaju trik, a to je da namoče malo četku prije češljanja.

Neka četke budu različite tako da znate koja je koja ili ih nekako označite. Također, svakih nekoliko sedmica operite ih u toploj vodi uz dodatak šampona za kosu.

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Elvedina Muzaferija je novo zaštitno lice Hifa Petrola

Preporodite kosu i spriječite opadanje sa samo 2 sastojka

Preporodite kosu i spriječite opadanje sa samo 2 sastojka

Kosu šamponirajte dva puta

Kad perete kosu, šamponirate je dva puta kako biste je dobro oprali - stavite šampon, protrljajte, isperite pa opet nanesite šampon. Na ovaj način će dulje ostati čista jer ćete iz nje ukloniti više prljavštine, piše 24sata.hr.

Posegnite i za šamponom za suho pranje

Možda se ovaj način čini čudnim, ali nanesite suhi šampon kad vam je kosa čista i suha. Lagano posipanje vlasi njime pomoći će da se masnoće ne lijepe toliko za njih. Osim toga, to kosi daje čvrstoću i doprinosi tome da frizura duže traje.

Nakon što nanesete šampon za suho pranje, ispušite ga malo fenom za kosu.

Pripazite i kako nanosite regenerator

Prilikom nanošenja regeneratora izbjegavajte stavljati ga na korijen vlasi. Nanosite ga na kosu od visine ušiju prema dolje, jer se korijen sam prirodno hidratizira.

Postoji još jedan trik

Kozmetički papirići namijenjeni uklanjanju viška masnoće s lica, pomažu i na kosi. Blago prođite njime po kosi, od korijena prema vrhovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije