Savjeti zlata vrijedni: Otjerajte miris urina iz WC školjke, evo kako

2
Radiosarajevo.ba
Savjeti zlata vrijedni: Otjerajte miris urina iz WC školjke, evo kako
Foto: StandardToilet / WC šolja

Jedan od najneugodnijih i najiritantnijih mirisa je miris urina, koji se čak nakon pranja toaletne školjke ponekad zadrži. Evo savjeta kako ga ukloniti na način da vaša kupaonica dugo zadržati lijep, svjež miris.

Pomiješajte čašu bijelog octa, 10 kapi eteričnog ulja lavande i nekoliko kapi eteričnog ulja limuna. Ulijte ovu smjesu u toaletnu školjku i ostavite cijelu noć. Sljedeći dan kad povučete vodu, vaša će školjka biti mirisna.

Drugi način uključuje klinčiće, jedan od začina kojeg inače volimo u ovo zimsko doba osjetiti u kolačima. Potrebna vam je jedna litra vode, 10 komada klinčića, nekoliko kapi eteričnog ulja paprene metvice i pet žlica sode bikarbone.

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo Schmidt stupili na snagu

Pripravu sredstva započnite razrjeđivanjem sode bikarbone u boci s vodom, a zatim dodajte klinčiće i eterično ulje. Sve pomiješajte i ulijete WC školjku kako biste uklonili neugodne mirise.

Ako nemate eterična ulja pri ruci, probajte s običnim bijelim octom. To prirodno sredstvo za uklanjanje kamenca i dezinfekciju odlično je za i tjeranje neugodnih mirisa, pogotovo u kombinaciji sa sodom bikarbonom, javlja Dom i dizajn.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije