Savjeti za šišanje kod kuće: Vrhove možete odrezati sami, ali šiške...

Radiosarajevo.ba
Savjeti za šišanje kod kuće: Vrhove možete odrezati sami, ali šiške...
PrtScr / Matea objašnjava

Frizerka Matea iz Zagreba snimila je kratak video tutorial u kojem je objasnila kako da žene same najlakše skrate ispucale vrhove.

Ovo su koraci koje morate odraditi.

"Kosu obavezno za početak podijelite na dva dijela, izravnajte što je više moguće, smirite ruku i lagano krenite s 'reckanjem", objasnila je frizerka s dugogodišnjim iskustvom Matea Bartolić.

Žene bi vrhove trebale šišati jednom u dva mjeseca kako se kosa ne bi dodatno stanjila.

S obzirom na to da frizerski saloni ne rade već mjesec dana, a sigurno neće raditi još neko vrijeme, one hrabrije će ovih dana uzeti makaze u svoje ruke.

Matea je također poručila kako je najlakše kod amaterskog šišanja pogriješiti ako se prihvatite šiški. Iako ih je teško održavati, smetaju kada malo narastu i često i ne stoje obliku lica. Ženama je pak dovoljna jedna slika na Instagramu da ih uvjeri da im odmah trebaju šiške.

Ako već dobijete nekontrolirani poriv za tim dlakavim pokrivalom čela, pripazite kako ih šišate. Matea objašnjava:

"Trebate ih podijeliti u obliku trokuta i tek onda kratiti. Ipak je najsigurnije, strpjeti se i pričekati da vam profesionalci skrate šiške."

Ako mislite da ste završili s kraćenjem svih oštećenih vrhova, zadnji korak vam je kontrola.

"Nakon što ste ošišali sve vrhove, usporedite dvije strane i izravnajte ako za time ima potrebe", poručila je za 24sata.hr frizerka Matea Bartolić. Nemojte iz dosade eksperimentirati s kosom, zato što nećete još neko vrijeme imati kod koga popraviti taj vaš 'eksperiment'.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije