Sanjali ste da vas partner vara ili vi imate aferu? Evo što vam podsvijest govori

0
Radiosarajevo.ba
Sanjali ste da vas partner vara ili vi imate aferu? Evo što vam podsvijest govori
Pixabay / Ilustracija

Sanjali ste seks s drugim ili vanbračnu aferu? Ili možda da vaš partner vara vas? 

Evo šta to znači...

Među različitim oblicima ljubavne prevare koje je moguće doživjeti, ona koja se događa u snovima je apsolutno najneobičnija. Kad se čovjek probudi, obično pokušava na svaki način protumačiti ono što je sanjao i pronaći objašnjenje za svoj san, no to najčešće završava tako da se izgubimo u kovitlacu misli za koje nam se čini da nemaju nikakvog smisla niti veze sa stvarnošću. 

Uzmemo li u obzir da su snovi nešto što nam se događa na nesvjesnoj razini i mimo naše volje, njima ne možemo upravljati niti ih možemo kontrolirati, no to ne znači da ne postoji neka duboka psihološka motivacija koja nas je navela da sanjamo određene događaje i stvari, naročito kad je riječ o snovima koji se relativno često ponavljaju. 

Snovi o preljubu 

Postoje snovi u kojima se javlja mogućnost da prevarimo partnera, no naposljetku ipak uspijevamo odoljeti tom iskušenju. To su snovi nakon kojih, kad se probudimo imamo onaj sladak i ugodan osjećaj da smo učinili ispravnu stvar pa iako to bilo samo u snu.

No, ima i snova u kojima doslovno sanjamo kako varamo aktuelnog partnera s nekom drugom osobom, ponekad samo jednim poljupcem, a ponekad čak nekim eksplicitnim slikama spolnog odnosa koji s nekim drugim imate u autu, liftu, na radnom mjestu....

Ponekad se može raditi o nekom znancu, ponekad o bivšem partneru, a ponekad o nekom koga uopće ne poznajete ili u snovima čak niti nema lice. U podlozi takvog sna mogu biti vrlo različite motivacije, poput nezadovoljstva spolnim životom, nezadovoljstva emocionalnim životom ili potrebom da se nakratko pobjegne iz uigrane rutine. 

Značenja... 

Sanjate li da varate partnera s muškarcem koji mu je jako sličan ili da ste vi ljubavnica svog trenutnog partnera, vrlo vjerojatno u sebi imate želju i dalje biti sa svojim partnerom, ali ne baš onakvim kakav je sada već u malo izmijenjenoj verziji – odnosno s partnerom kakav biste voljeli da bude. 

Posve je drugačija situacija kad sanjate da vaš partner vas vara: to može biti posljedica neke vaše traume iz prošlosti ili činjenice da ste od nekog bivšeg partnera već doživjeli prevaru. U drugim slučajevima gotovo sigurno se radi o stanju u kojem postoji niža razina povjerenja u sebe te vrlo velik strah da biste mogli biti ostavljeni (možda zbog toga što se osjećate zanemareno u vezi i ne primate pažnju i nježnosti kakve biste željeli od svog partnera), prenosi Jutarnji list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije