Samo za plavuše: 11 neodoljivih nijansi za svaki ten

Radiosarajevo.ba
Samo za plavuše: 11 neodoljivih nijansi za svaki ten
Foto: Pixabay.com / Ilustracija

Želite se obojiti u plavo ili ste već plavuša, ali želite promjenu? Za sve koje žele osvježenje na Instagramu smo pronašli 11 inspirativnih nijansi plave, a donosimo vam i savjete kako odabrati odgovarajuću boju za svoj ten.

1. Zlatno plava kosa

Frizeri preporučuju toplu zlatnu med nijansu za kosu onim djevojkama koje imaju maslinasti ton kože.

2. Pepeljasto plava

Koloristica Nikki Lee savjetuje da se u pepeljasto plavu boje one djevojke čija koža ima hladnije podtonove. Morate voditi računa da izaberete stručnog frizera jer se ova boja može lako upropastiti.

3. "Nirvana lite" plava

Trendseterice obožavaju ovu nijansu plave. "Nirvana lite" predstavlja nježniju, manje ekstremnu verziju tamnog korijena kose i platinastih vrhova, koji su bili veliki hit prošlih godina. Korijen je i dalje tamniji od vrhova, ali vrhovi imaju malo bolju dimenziju jer boja postepeno prelazi iz blijede do zlatno plave nijanse.

4. Platinasto plava

Ako želite probati ekstremno plavu nijansu, ovo je boja za vas. Ona se tonira s ljubičastim i plavim tonerima kako bi dobila taj pepeljasti izgled. Kako bi spriječili mijenjanje boje vaših srebrnih pramenova u mesing boju, kosu perite šamponom koji je isključivo namijenjen za tu boju. Pitajte frizera za preporuku.

5. Ledeno plava

Ova gotovo bijela nijansa plave sa sivim podtonovima izgleda prelijepo, ali zahtijeva stalno održavanje. Ako se odlučite za ovu nijansu, morate posjećivati svog frizera svake četiri sedmice, kako biste obojili izrast. Dok ne dođe vrijeme za frizera, kosu morate prati posebnim šamponom kako biste sačuvali boju svježom.

6. Izblajhana kosa s tamnim korijenom

Nemojte misliti da samo zato što prirodno imate tamnu kosu, ne možete biti platinasta plavuša. Taman korijen s plavom kosom izgleda savršeno, ali morate biti spremni posvetiti se svojoj kosi.

Ako je vaša prirodna kosa jako tamna, a želite je obojiti u svijetlo plavu, morat ćete često posjećivati frizera kako biste održavali boju svježom.

7. Tamno plava

Ova je nijansa plave najlakša za održavanje. Boja je bež-zlatna s pepeljastim primjesama. Izgleda prirodno na svakom tipu kože.

8. Plava kosa s dubokim korijenom

Za tamniji, svakodnevniji izgled tražite od stilista da napravi niski plavi ombre na vašoj kosi. Kako biste pomogli vašoj plavoj boji da potraje što duže, ne perite kosu svaki dan i perite je što hladnijom vodom.

9. Medeno plava

Ako tražite nijansu plave koja će biti popularna 2020. godine, našli ste je. U godini koja nam je pred vratima, djevojke će se sve više okretati toplim, zemaljskim tonovima.

10. Medeno plavi balayage

Ako želite biti plavi, ali ne želite često posjećivati frizera, ova je boja stvorena za vas. Svijetlo smeđi korijen gubi se u medeno plavoj nijansi koja ide do samih vrhova kose.

11. Smeđa kosa s plavim pramenovima

Želite osvježiti svoju tamnu kosu svjetlijim pramenovima? Smeđa kosa, karamel ili medena boja savršene su za spajanjem s plavim pramenovima. Probajte! Ako vam se svidi, uvijek možete postati 100 postotna plavuša pri sljedećem bojenju, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije