S mlijekom "eksplodiraju" u vruću čokoladu: Napravite hit-bombe od tri sastojka
Šta je bolje od tople čokolade? Čokoladna kugla koja se rastapa u vrućem mlijeku! Recept koji je postao viralan idealan je za zimske večeri i grijanje uz čokoladnu poslasticu.
U osnovnoj varijanti ne treba vam više od tri sastojka. Ako vam je bazični recept prejednostavan ili se želite kreativno izraziti, u cijelu priču možete uključiti jestive boje za hranu i različite slasne ukrase. Pa krenimo!
Sastojci za čokoladne bombe
1 šoljica kvalitetne čokolade razlomljene na kockice
1/2 šoljica instant-praška za toplu čokoladu
1/4 šoljice mini marshmallowsa
Priprema:
1. Stavite čokoladu u posudicu koja može u mikrovalnu pećnicu i potom je rastopite u mikrovalnoj u intervalima po 15-20 minuta, miješajući je u pauzama i pazeći da ne zagori.
2. Silikonski kalup za loptice premažite čokoladom pa ga stavite na 5-10 minuta u zamrzivač da se čokolada stegne.
3. Pažljivo izvadite polovice kugli i u njih stavite marshmallowse tako da polovicu ostavite praznima jer će vam poslužiti kao poklopci.
4. Zagrijte tanjur pod vrućom vodom i pažljivo prislonite polovice kugli kako bi se rubovi malo otopili i potom ih spojite.
5. Hladite u zamrzivaču 5 do 10 minuta pa zatim ubacite kugle u šoljice s vrućim mlijekom ili ih prelijte njime, piše Pun kufer.
Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.